• Rozvrh dištančného vzdelávania pre 5. až 9. ročník

          • Od 3. novembra 2020 bude dištančné vzdelávanie v 5. až 9. ročníku prebiehať podľa tohto rozvrhu: Rozvrh_distancneho_vzdelavania_od_2.11.2020​​​​

            Časový harmonogram vyučovania:

            08:00 – 08:45 ... 1. hodina

            09:00 – 09:45 ... 2. hodina

            10:00 – 10:45 ... 3. hodina

            11:00 – 11:45 ... 4. hodina

            12:00 – 12:45 ... 5. hodina

            Je v kompetencii vyučujúceho príslušného predmetu určiť si hodiny vyučované online a hodiny, počas ktorých bude prebiehať samostatná práca žiakov.

            Z komplementárnych predmetov (NBV, TECH, HUV, VYV, TSV) zašle vyučujúci príslušného predmetu žiakom zadania úloh dvakrát za mesiac.

            Rodičov a žiakov upozorňujeme na sledovanie školského portálu EDUPAGE, ostatných komunikačných kanálov, účasť na online hodinách a plnenie úloh zadaných učiteľmi.

          • OZNAM – „Spoločná zodpovednosť“

          • Na základe Usmernenia Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR k opatreniam vyplývajúcim z celoplošného testovania „Spoločná zodpovednosť“ zo dňa 1. novembra 2020 Vám oznamujeme:

            1. V prípade pozitívne testovanej osoby sa podľa § 1 vyhlášky č. 15 Úradu verejného zdravotníctva z 29. októbra 2020 (ďalej len „vyhláška č. 15“) nariaďuje tejto osobe aj osobám žijúcim s ňou v spoločnej domácnosti povinná 10-dňová izolácia. Ak dieťa, žiak, učiteľ alebo zákonný zástupca obdrží pozitívny výsledok antigénového testu (alebo ho obdrží osoba, s ktorou žije v spoločnej domácnosti), ostáva v povinnej 10-dňovej izolácii. V tomto prípade zamestnanec, žiak ani dieťa nenavštevujú školu prezenčne.
            2. Ak je dieťa alebo žiak v povinnej 10-dňovej izolácii z dôvodu svojho pozitívneho výsledku alebo pozitívneho výsledku testu člena jeho domácnosti, zákonný zástupca informuje lekára podľa § 1 ods. 2 písm. b) vyhlášky č. 15. Zákonný zástupca oznamuje škole povinnú izoláciu dieťaťa alebo žiaka a informuje, či sa žiak zúčastní dištančného vzdelávania. Ak sa žiak dištančného vzdelávania nezúčastňuje, škola ho eviduje ako neprítomného. Pri návrate do školy po ukončení 10-dňovej povinnej izolácie odovzdáva zákonný zástupca škole potvrdenie od lekára.
            3. V prípade negatívneho výsledku testu podľa § 1 ods. 2 písm. a) a § 2 ods. 2 písm. a) vyhlášky č. 16 Úradu verejného zdravotníctva z 30. októbra 2020 (ďalej len „vyhláška č. 16“) je možné vstúpiť do vnútorných a vonkajších priestorov školy alebo školského zariadenia až po tom, ako sa osoba preukáže potvrdením o negatívnom výsledku testu. Podľa § 1 ods. 3 a § 2 ods. 3 vyhlášky č. 16 je riaditeľ alebo ním poverený zamestnanec oprávnený požadovať od osoby vstupujúcej do vnútorných alebo vonkajších priestorov školy alebo školského zariadenia preukázanie sa negatívnym výsledkom testu alebo potvrdenie o výnimke podľa vyhlášky č. 16.
            4. V prípade, že sa osoba nevie preukázať negatívnym výsledkom testu alebo potvrdením o výnimke, v zmysle vyhlášky č. 16 nemôže vstúpiť do vnútorných a vonkajších priestorov školy alebo školského zariadenia.
            5. Zákonný zástupca, ktorý sa nevie preukázať negatívnym výsledkom testu, podľa vyhlášky č. 16 nemôže vstúpiť do vnútorných a vonkajších priestorov školy alebo školského zariadenia. Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR v tomto prípade odporúča, aby zákonný zástupca neumiestňoval dieťa do materskej školy na najbližších 10 kalendárnych dní. Pokiaľ ide o zákonného zástupcu žiaka základnej školy, ministerstvo odporúča zákonnému zástupcovi postupovať v zmysle bodu 5. Rozhodnutia ministra školstva z 28. augusta 2020, t. j. ospravedlniť žiaka z vyučovania na 5 za sebou nasledujúcich vyučovacích dní. V tomto prípade ide o 3. november, 4. november, 5. november, 10. november a 11. november 2020. Pri návrate do školy po viac ako troch dňoch predkladá zákonný zástupca vyhlásenie o bezinfekčnosti
              (na stiahnutie: Vyhlasenie_zakonneho_zastupcu_o_bezinfekcnosti_(od_2.11.) alebo sa toto vyhlásenie za žiakov dá podať aj cez rodičovský účet na stránke EDUPAGE v záložke Úvod – Žiadosti / Prehlásenia).
            6. Dieťa v materskej škole a žiak prvého až štvrtého ročníka základnej školy, ktorý sa nezúčastnil testovania, majú podľa § 1 ods. 2 písm. f) a q) vyhlášky č. 16 povolený vstup do školy aj bez preukázania negatívneho výsledku testu. Pri návrate do školy po viac ako troch dňoch predkladá vyhlásenie o bezinfekčnosti
              (na stiahnutie: Vyhlasenie_zakonneho_zastupcu_o_bezinfekcnosti_(od_2.11.) alebo sa toto vyhlásenie za žiakov dá podať aj cez rodičovský účet na stránke EDUPAGE v záložke Úvod – Žiadosti / Prehlásenia).
          • OZNAM - Jesenné prázdniny

          • Oznamujeme žiakom a rodičom, že jesenné prázdniny sa v školskom roku 2020/2021 uskutočnia v termínoch 30. októbra (piatok) až 2.novenbra (pondelok) 2020 a 6. novembra (piatok) až 9. novembra (pondelok) 2020.

          • OBNOVENIE PREZENČNÉHO VYUČOVANIA

          • Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou Šarišské Dravce na základe usmernenia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Prešove, so súhlasom zriaďovateľa a v súlade s Rozhodnutím Ministerstva školstva SR z 23.10.2020 oznamuje, že

            1. obnovuje prezenčné vyučovanie pre žiakov prvého až štvrtého ročníka od utorka 27.10.2020,
            2. obnovuje prevádzku Materskej školy (MŠ), Školského klubu detí (ŠKD) a Školskej jedálne (ŠJ) od utorka 27.10.2020,
            3. pokračuje v dištančnom vzdelávaní pre žiakov piateho až deviateho ročníka do odvolania (rodičov a žiakov upozorňujeme na sledovanie školského portálu EDUPAGE, ostatných komunikačných kanálov a plnenie úloh zadaných učiteľmi).

            Prezenčného vyučovania sa môžu zúčastniť iba osoby, ktoré nemajú žiadne príznaky ochorenia Covid-19, nemajú nariadenú karanténu a neprišli do styku s osobami podozrivými alebo chorými na ochorenie COVID-19.  Na potvrdenie týchto skutočností predložia pri vstupe do školy vyhlásenie o bezinfekčnosti alebo lekárske potvrdenie.

            (na stiahnutie: Vyhlasenie_zakonneho_zastupcu_o_bezinfekcnosti.docx alebo k dispozícii na vrátnici školy alebo sa toto vyhlásenie za žiakov dá podať aj cez rodičovský účet na stránke EDUPAGE v záložke Úvod – Žiadosti / Prehlásenia)

            ŠJ obnovuje svoju prevádzku iba pre žiakov a zamestnancov, ktorí sa zúčastňujú na prezenčnom vyučovaní.

            ŠKD obnovuje svoju prevádzku iba pre žiakov zamestnaných rodičov (z organizačných a bezpečnostných dôvodov). Ďakujeme za pochopenie.

            Všetky ďalšie pokyny a informácie budú podávať a komunikovať triedne učiteľky jednotlivých tried.

            Bez vyhlásenia o bezinfekčnosti nebude možné zúčastniť sa prezenčného vyučovania.

          • Prerušenie vyučovania – DO ODVOLANIA

          • Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou Šarišské Dravce na základe rozhodnutia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Prešove

            prerušuje výchovno-vzdelávací proces  DO ODVOLANIA

            z dôvodu potvrdených pozitívnych prípadov ochorenia COVID – 19 u žiakov a zamestnancov školy.

            Zároveň bude DO ODVOLANIA prerušená aj prevádzka Materskej školy, Školskej jedálne, Školského klubu detí a Centra voľného času.

            Vyučovanie bude prebiehať dištančnou formou – na diaľku. Všetkých žiakov a rodičov upozorňujeme na sledovanie školského portálu EDUPAGE, ostatných komunikačných kanálov a plnenie úloh zadaných učiteľmi.

            V rámci izolácie vyzývame na dodržiavanie domácej izolácie, minimalizovanie osobných kontaktov, dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení (ruky – odstup – rúško) a sledovanie svojho zdravotného stavu. V prípade jeho zmeny kontaktujte svojho všeobecného alebo detského lekára telefonicky.

            Pozitívne prípady je potrebné ohlásiť riaditeľovi školy z dôvodu organizácie školy na ďalšie obdobie. 

            Všetci žiaci a zamestnanci sú automaticky odhlásení z obedov.

            Ďalšie aktuálne informácie budú zverejnené  na webovej stránke školy.

                                                                                               RNDr. Pavol Haborák, riaditeľ školy

          • OZNAM - prerušenie vyučovania

          • Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou Šarišské Dravce na základe usmernenia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Prešove, so súhlasom zriaďovateľa a v súlade s Manuálom opatrení Ministerstva školstva SR pre základné školy

            prerušuje výchovno-vzdelávací proces od 12. 10. 2020 do 18. 10. 2020 

            z dôvodu potvrdeného pozitívneho prípadu ochorenia COVID – 19 u žiaka školy 

            a vyhlasuje pre všetkých žiakov a zamestnancov domácu izoláciu.

            Zároveň bude do 18. 10. 2020 prerušená aj prevádzka Materskej školy, Školskej jedálne, Školského klubu detí a Centra voľného času.

            Vyučovanie bude prebiehať dištančnou formou – na diaľku. Všetkých žiakov a rodičov upozorňujeme na sledovanie školského portálu EDUPAGE, ostatných komunikačných kanálov a plnenie úloh zadaných učiteľmi.

            V rámci izolácie vyzývame na dodržiavanie domácej izolácie, minimalizovanie osobných kontaktov, dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení (ruky – odstup – rúško) a sledovanie svojho zdravotného stavu. V prípade jeho zmeny kontaktujte svojho všeobecného alebo detského lekára telefonicky.

            Pozitívne prípady je potrebné ohlásiť riaditeľovi školy z dôvodu organizácie školy na ďalšieho obdobie. 

            Všetci žiaci a zamestnanci sú automaticky odhlásení z obedov.

             

            Ďalšie aktuálne informácie budú priebežne zverejnené  na webovej stránke školy.

            RNDr. Pavol Haborák, riaditeľ školy

          • OZNAM PRE RODIČOV

          • Vážení rodičia!

             

            Na základe usmernenia Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu a odporúčaní Úradu verejného zdravotníctva sa organizácia hromadných podujatí (vrátane rodičovských združení) odporúča jedine dištančnou formou. Na základe uvedeného termín a formu rodičovského združenia jednotlivých tried oznámi rodičom svojej triedy každý triedny učiteľ.

            Činnosť Školského klubu detí (ŠKD) sa v tejto situácii neodporúča. Ak je prevádzka  ŠKD nevyhnutná, ministerstvo školstva i ÚVZ odporúča (aj naďalej) minimalizovať premiešavanie detí z jednotlivých tried. Vzhľadom k skutočnosti, že v ŠKD máme deti z viacerých ročníkov, odporúčame rodičom zvážiť nevyhnutnosť pobytu svojho dieťaťa v školskom klube počas tohto obdobia.

            Taktiež pripomíname na pravidelné sledovanie:

            Pokyny upravujúce podmienky Základnej školy na obdobie školského roka 2020/2021.

             

            Ďakujeme za pochopenie.

          • Do školy na bicykli

          • Naša škola sa v termíne od 21. septembra do 2. októbra zapojila do kampane pod názvom „Do školy na bicykli.“

            Cieľom kampane bolo povzbudenie záujmu o dochádzanie žiakov do školy na bicykli, či kolobežke, zvýšenie fyzickej aktivity a zlepšovania zdravia žiakov.

            Naši žiaci opäť nesklamali a do kampane sa zapojili. Vyskúšali si cestu do školy a zo školy, prekážkové bicyklovanie, či opravu bicyklov. Pri plnení jednotlivých úloh nám pomáhali aj učitelia.

            Ako motivačný prvok za účasť v kampani sme si pre žiakov pripravili „Zelené Karty Petra Sagana“, ktoré mohol získať každý žiak, ktorý v danom termíne trvania kampane prišiel do školy na bicykli, či kolobežke. Kartu môže žiak použiť ako výmenu za zlú známku /pri ústnej odpovedi/.

            Veríme, že aj pri vyhodnotení celej kampane ministerstvom dopravy SR sa na nás usmeje šťastie a naša škola získa krásne ceny.

            Zároveň sa chceme poďakovať aj rodičom, ktorí nás v kampani podporili a svoje deti ochotne pustili do školy na bicykli, či kolobežke.

          • Európsky deň jazykov

          •  „Učiť sa ďalší jazyk, to je ako keby sa z vás stával iný človek.“
            HarukiMurakami

                        Európsky deň jazykov oslavujeme 26. septembra. Tento sviatok sa oslavuje od roku 2001.Posolstvo, ktoré v sebe ukrýva: Ovládanie jazykov je nevyhnutnosťou a právom KAŽDÉHO.

                        Cieľom Európskeho dňa jazykov je podnietiť Európanov zo všetkých členských štátov Európskej únie, aby sa bez ohľadu na vek, v školách aj mimo nich, učili viac jazykov, s presvedčením, že jazyková rozmanitosť je nástrojom na dosiahnutie väčšieho interkultúrneho porozumenia a kľúčovým prvkom bohatého kultúrneho dedičstva nášho kontinentu. 

                        Pod heslom  „Objavme spolu jazykovú a kultúrnu rozmanitosť“ sme aj tento školský rok zorganizovali podujatie k  Európskemu dňu jazykov. Vo štvrtok (24.9.2020) a v piatok (25.9.2020) sme si spolu so žiakmi našej školy pripomenuli nielen európske jazyky, ale aj kultúru i históriu Európy (jazyková a kultúrna rozmanitosť).

                        V rámci Európskeho dňa jazykov mali štvrtáci, piataci a šiestaci možnosť započúvať sa do tónov poľštiny, češtiny, francúzštiny, taliančiny, španielčiny a samozrejme aj nemčiny a angličtiny. Pre žiakov si pani učiteľky cudzích jazykov pripravili zaujímavé aktivity – kvízy, videá, hry, jazykolamy v cudzích jazykoch či zaujímavosti o jednotlivých štátoch i jazykoch.

                        Celý „Európsky deň jazykov“ sa viedol v pokojnej, priateľskej a jazykovej atmosfére a za všetkých zúčastnených môžeme skonštatovať, že splnil svoj účel a určite aj očakávania nás organizátorov.

            „Kto nepozná cudzie jazyky, nevie nič ani o svojom vlastnom.“

            J.W. Goethe

             

            Mgr. Miroslava Kľocová

            Mgr. Andrea Mačová

            Mgr. Martina Ignácová

            Mgr. Lenka Kľocová

            Do galérie Európsky deň jazykov boli pridané fotografie.

          • Aj vďaka vám dokáže malá pastelka veľké veci!

          • Vážení rodičia, milí žiaci a študenti,

            ďakujeme , že sa stávate súčasťou rodiny Bielej pastelky.

             

            Verejná zbierka Biela pastelka vznikla v roku 2002, takže už 19 rokov pomáha ľuďom so zrakovým postihnutím, teda nevidiacim a slabozrakým. Patrí k najväčším a najdôveryhodnejším zbierkam Slovenska. Ambasádorkou zbierky je obľúbená moderátorka Adela Vinczeová.

            Zakúpením symbolickej pastelky, ľubovoľným príspevkom do zbierkovej pokladničky alebo svojou dobrovoľnou pomocou robíte veľkú vec – pomáhate niekomu zmeniť život k lepšiemu. Aj vďaka vášmu príspevku môžu pracovníci únie pomáhať ľuďom so zrakovým postihnutím zlepšiť a skvalitniť ich život.

            Verejná zbierka začala 18.09.2020 v uliciach slovenských miest.

            Ako bude zbierka prebiehať na našej škole?

            1. Zberná pokladnička bude umiestnená v  II. pavilóne pri zborovni školy.
            2. Bude tam počas septembra aj celého októbra a žiaci môžu do nej vhadzovať ľubovoľné príspevky.

            Ďakujeme, že vám nie je život nevidiacich a slabozrakých ľahostajný!

             

            Mgr.  Matijová Ľubica

          • Pokyny upravujúce podmienky Základnej školy na obdobie školského roka 2020/2021

          •  

            VNUTORNY_REZIM_SKOLY - ZELENA_FAZA.pdf

             

            Zákonný zástupca predkladá po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní viac ako tri po sebe nasledujúce dni (vrátane víkendov a sviatkov) písomné vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti (na stiahnutie: Vyhlasenie_zakonneho_zastupcu.docx alebo k dispozícii na vrátnici školy). Pri prerušení viac ako 5 pracovných dní (víkendy a sviatky sa nezapočítavajú) z dôvodu akéhokoľvek ochorenia predkladá potvrdenie o chorobe vydané všeobecným lekárom pre deti a dorast.

             

            Vstup cudzím osobám (okrem zamestnanca a žiaka školy) do priestorov školy je možný len s výnimkou potvrdenou riaditeľom školy a čestným prehlásením o bezinfekčnosti danej osoby (na stiahnutie: Vyhlasenie_navstevnika_skoly_o_bezinfekcnosti.docx alebo k dispozícii na vrátnici školy).

             

            Na komunikáciu externých osôb so školou (aj zákonných zástupcov) počas úradných (stránkových) hodín odporúčame využívať dištančný spôsob komunikácie (písomný alebo telefonický kontakt):

          • Zapoj sa aj TY !!

          •  

             

                                         

            Zapoj sa aj Ty s nami do celonárodnej kampane

            „Do školy na bicykli 2020.“

             

            Kampaň sa uskutoční v termíne od 21. septembra do 2. októbra 2020.

            Hlavným cieľom kampane je predovšetkým:

            • priniesť radosť z cesty do školy,
            • vzbudiť záujem žiakov o dochádzanie do školy na bicykli, či kolobežke,
            • zvyšovať fyzickú aktivitu a zlepšovať zdravie žiakov,
            • zvýšiť rozsah a kvalitu dopravnej výchovy detí, ako aj podporu rozvoja výstavby a prevádzkovania detských dopravných ihrísk.

            Túto kampaň podporuje ministerstvo dopravy a výstavby SR.

             

            Ako sa zapojiť a čo môžeš získať ?

             

            Stačí, ak v termíne od 21. septembra do 2. októbra2020  prídeš do školy na bicykli, či kolobežke a nahlásiš svoje meno a triedu svojmu triednemu učiteľovi. Samozrejme nesmieš zabudnú na svoju bezpečnosť a byť vybavený cyklistickou prilbou, reflexnou vestou, či inými reflexnými prvkami a dodržiavať pravidlá cestnej premávky.

            Čo môžeš získať ?

            Za svoju účasť v súťaži, získaš „zelenú kartu Petra Sagana, “ ktorá síce nie je naozajstná, ale má čarovnú moc. Ak ju predložíš pani učiteľke, ktorá Ťa vyvolala odpovedať, umožní Ti jej predloženie odmietnuť odpovedať. Kartu môžeš predložiť len raz. Získaš ju svojou aktívnou účasťou v kampani a splnením rôznych zaujímavých úloh zadávaných počas trvania celej kampane. Platnosť tejto karty je na školský rok 2020 / 2021.

            Zároveň celá škola súťaží o zaujímavé ceny / bicykle, stojany na bicykle, darčeky s témou súťaže.

            Účasť žiakov v kampani je dobrovoľná a odsúhlasená zákonným zástupcom dieťaťa, ktorý svojím súhlasom berie na seba zodpovednosť za bezpečný presun dieťaťa do školy.

            Tak do toho, tešíme sa na Vás.

          • Pokyny upravujúce podmienky materskej školy na obdobie začiatku školského roka 2020/2021

          • Pokyny upravujúce podmienky materskej školy na obdobie začiatku školského roka 2020/2021
            a po dobu trvania potreby dodržiavania epidemiologických opatrení a odporúčaní.

             

            Prevádzka a vnútorný režim materskej školy

            • Ranné schádzanie bude prebiehať od 7:00 hod. do 8:00 hod.
            • Odchádzanie z materskej školy bude prebiehať od 15:00 hod. do 16:00 hod.
            • Dieťa sprevádza vždy len jeden zákonný zástupca. Celkový čas zdržania sa osôb sprevádzajúcich detí do materskej školy je minimálny.
            • Zákonný zástupca odovzdá dieťa výhradne učiteľke MŠ pri dverách do triedy s rúškom na tvári.
            •  Zákonný zástupcazabezpečí umiestnenie rezervného rúška svojho dieťaťa do jeho skrinky.
            • Výmena posteľnej bielizne sa bude uskutočňovať 2x do mesiaca bežným spôsobom. 
            • Zákonný zástupca zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri privádzaní dieťaťa do materskej školy, počas pobytu v šatňovom priestore materskej školy a pri odvádzaní dieťaťa z materskej školy v zmysle aktuálnych opatrení Úradu verejného zdravotníctva SR ( nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk).
            • Počas mimoriadneho stavu prosíme, aby deti nenosili hračky alebo iné pomôcky z domáceho prostredia.
            • Zákonný zástupca pri prvom nástupe dieťaťa v materskej školevypíše „Zdravotný dotazník a vyhlásenie zákonného zástupcu dieťaťa na začiatku školského roka“ ako aj  „Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti“ (dieťa neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie).
            • „Vyhlásenie o bezinfekčnosti“ znova predloží, ak dieťa preruší dochádzku v trvaní viac ako 3 dni.
            • V prípade, že je u dieťaťa podozrenie alebo potvrdené ochorenie COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informuje pedagogickú zamestnankyňu a riaditeľa školy. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za takých podmienok je dieťa zo školy vylúčené.

            ČO POTREBUJE VAŠE DIEŤA NA ZAČIATKU ŠKOLSKÉHO ROKA?

            1. Prezuvky
            2. Pyžamo
            3. Náhradné oblečenie do skrinky (aj spodnú bielizeň)
            4. 2x Rúško
            5. Pohár
            6. Hrebeň
            7. 2x Kotúče toaletného papiera
            8. 1x Vyťahovacie servítky
            9. 1x Tekuté mydlo

             

             Zubné kefky a uteráky nie sú potrebné!

             

             Ďakujeme za porozumenie

          • OTVORENIE ŠKOLSKÉHO ROKA 2020/2021

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Šarišské Dravce oznamuje žiakom a zákonným zástupcom, že začiatok školského roka sa uskutoční dňa 2.9.2020 (streda) nasledovne:

            • príchod od 7:15 do 7:45
            • žiaci prvého ročníka v doprovode jedného rodiča s rúškom, vchodové dvere 2. pavilónu
            • žiaci druhého až piateho ročníka v doprovode triednych učiteľov, vchodové dvere 2. pavilónu
            • žiaci šiesteho až deviateho ročníka v doprovode triednych učiteľov, vchodové dvere 1. pavilónu
            • od 7:45 do 8:10 - otvorenie školského roka v jednotlivých triedach (prostredníctvom školského rozhlasu)
            • od 8:10 do 10:00 – triednické hodiny (oboznámenie sa s vnútorným režimom školy a školským poriadkom)
            • žiaci si od prvého dňa donesú prezuvky
            • vstup do školy bude podmienený vyplnením a podpísaním tlačív: zdravotný dotazník a vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti, na stiahnutie TU: dotaznik_a_vyhlasenie.docx​​​​​​​
            • všetci žiaci školy a rodičia žiakov 1. ročníka musia mať rúško, dodržiavajú odstup a pri vstupe do budovy si dezinfikujú ruky (v zmysle pravidla R-O-R: rúško-odstup-ruky)
            • pri každom prerušení dochádzky na viac ako 3 dni predkladá zákonný zástupca nové vyhlásenie o bezinfekčnosti  (tlačivá sú prístupné aj na vrátnici školy)
            • žiaci prvého stupňa majú odporúčané nosiť rúško aj v triedach, ostatní žiaci povinne nosia rúško všade vo vnútorných priestoroch školy, vrátane svojej triedy
            • stravovanie žiakov v školskej jedálni a prevádzka školského klubu detí (ŠKD) začne od 3. septembra 2020 (štvrtok)
            • Za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení žiaka v škole zodpovedá jeho zákonný zástupca (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk). Každý žiak musí mať dve rúška a papierové vreckovky.
          • Informácia o voľnom pracovnom mieste

          • V zmysle § 84  zákona č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov Vás informujeme o voľnom pracovnom mieste pedagogického zamestnanca:

            Názov zamestnávateľa: Základná škola s materskou školou Šarišské Dravce

            Adresa: Šarišské Dravce 20, 082 73 Šarišské Dravce

            Kontakt: sardravce.zs@gmail.com , 0915 880931

            Kategória zamestnanca: vychovávateľ/ka

            Kvalifikačné predpoklady: odborná a pedagogická spôsobilosť podľa zákona č. 138/2019 Z. z.o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a vyhlášky MŠVVaŠ SR č. 1/2020 Z. z. o kvalifikačných predpokladoch pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov

            Požadované doklady: žiadosť o prijatie do zamestnania, štruktúrovaný životopis, doklady o vzdelaní, súhlas so spracovaním osobných údajov

            Iné súvisiace informácie: nástup od 1.9.2020, zastupovanie počas PN, úväzok 100 %

            Platové podmienky: od 738,50 €

            Žiadosti o zamestnanie posielať mailom alebo poštou do 27.8.2020, kontaktovať budeme iba vybraných uchádzačov.

             

            V Šarišských Dravciach, 24.8.2020

            RNDr. Pavol Haborák, riaditeľ ZŠ s MŠ Šarišské Dravce

          • Informácia o voľnom pracovnom mieste

          • V zmysle § 84  zákona č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov Vás informujeme o voľnom pracovnom mieste pedagogického zamestnanca:

            Názov zamestnávateľa: Základná škola s materskou školou Šarišské Dravce

            Adresa: Šarišské Dravce 20, 082 73 Šarišské Dravce

            Kontakt: sardravce.zs@gmail.com , 0915 880931

            Kategória zamestnanca: učiteľ/ka

            Podkategória zamestnanca: učiteľ/ka materskej školy
             

            Kvalifikačné predpoklady: odborná a pedagogická spôsobilosť podľa zákona č. 138/2019 Z. z.
            o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a vyhlášky MŠVVaŠ SR č. 1/2020 Z. z. o kvalifikačných predpokladoch pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov

            Požadované doklady: žiadosť o prijatie do zamestnania, štruktúrovaný životopis, doklady
            o vzdelaní, súhlas so spracovaním osobných údajov

            Iné súvisiace informácie: nástup od 1.9.2020, zastupovanie počas PN, úväzok 100 %

            Platové podmienky: od 738,50 €

            Žiadosti o zamestnanie posielať mailom alebo poštou do 27.8.2020, kontaktovať budeme iba vybraných uchádzačov.

             

            V Šarišských Dravciach, 24.8.2020

            RNDr. Pavol Haborák, riaditeľ ZŠ s MŠ Šarišské Dravce

             

          • Rozdelenie žiakov 5. ročníka do tried

          • 5. A

            1. Bujňaček Peter
            2. Bujňáková Miroslava
            3. Čizová Slávka
            4. Čorba Marek
            5. Čorba Tomáš
            6. Genčúrová Gréta
            7. Haborák Maroš
            8. Hovanec Šimon
            9. Hudák Peter
            10. Huňady Timotej
            11. Kožárová Lucia
            12. Kožárová Terézia
            13. Kriš Lukáš
            14. Lukáčová Žaneta
            15. Majerníček Dominik
            16. Mišenko Timotej
            17. Novýsedlák Alex
            18. Novysedlák Juraj
            19. Osifová Michaela
            20. Palgutová Zuzana
            21. Spodníková Žaneta
            22. Tomková Zuzana

            5. B

            1. Bajusová Tatiana
            2. Berdis Branislav
            3. Bujňák Radovan
            4. Goliaš Dávid
            5. Goliaš Martin Andrej
            6. Hurajtová Vanesa
            7. Jurová Viktória
            8. Kušnírová Soňa
            9. Kušnírová Tímea
            10. Lafférs Jozef
            11. Lichvarčík Martin
            12. Majerniček Jakub
            13. Majerniček Radoslav
            14. Maruša Lukáš
            15. Marušová Mária
            16. Mišenko Jakub
            17. Mišenko Ján
            18. Nehila Adrian
            19. Piskurová Antónia
            20. Širilla Jakub
            21. Šuhajová Dominika
            22. Vašák Dalibor

             

            Prípadné zmeny z vážnych dôvodov akceptujeme do 28.8.2020

             

          • Informácia o voľnom pracovnom mieste

          • V zmysle § 84  zákona č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov Vás informujeme o voľnom pracovnom mieste pedagogického zamestnanca:

            Názov zamestnávateľa: Základná škola s materskou školou Šarišské Dravce

            Adresa: Šarišské Dravce 20, 082 73 Šarišské Dravce

            Kontakt: sardravce.zs@gmail.com , 0915 880931

            Kategória zamestnanca: učiteľ/ka

            Podkategória zamestnanca: učiteľ/ka druhého stupňa základnej školy

                                                               v aprobácii: FYZIKA – TECHNIKA – INFORMATIKA
             

            Kvalifikačné predpoklady: odborná a pedagogická spôsobilosť podľa zákona č. 138/2019 Z. z.
            o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a vyhlášky MŠVVaŠ SR č. 1/2020 Z. z. o kvalifikačných predpokladoch pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov

            Požadované doklady: žiadosť o prijatie do zamestnania, štruktúrovaný životopis, doklady
            o vzdelaní, súhlas so spracovaním osobných údajov

            Iné súvisiace informácie: nástup od 1.9.2020 na dobu určitú do 31.8.2021, úväzok 100 %

            Platové podmienky: od 915 €

            Žiadosti o zamestnanie posielať mailom alebo poštou do 21.8.2020 do 12:00, kontaktovať budeme iba vybraných uchádzačov.

             

            V Šarišských Dravciach, 17.8.2020

            RNDr. Pavol Haborák, riaditeľ ZŠ s MŠ Šarišské Dravce

             

          • OZNAM

          • Oznamujeme zákonným zástupcom, ktorých žiaci sa stravujú v školskej jedálni, aby doplatok zálohy na stravné od 9-12/2020 uhradili najneskôr do 25.8.2020 jednou sumou na účet školskej jedálne
            SK90 0200 0000 0016 3573 7457.
            Výšku doplatku Vám pošle triedny učiteľ prostredníctvom školského konta edupage.
            Žiakovi, ktorý nebude mať uhradenú zálohu za stravu vopred, nebude vydaný obed.
            Platba musí byť realizovaná pred nástupom do školy.
            Žiaci, ktorí chcú obed už od 3.9.2020 nech sa na obed nahlásia u vedúcej ŠJ na tel. čísle 0915 595 176.


            Budúci piataci (z okolitých obcí) a prváci dostanú oznámenie o výške zálohy na stravné pri nástupe do školy. Taktiež sa môžu nahlásiť na obed u vedúcej ŠJ telefonicky.

          • Janka Hovančíková

          • S hlbokým zármutkom Vám oznamujeme, že dňa 7. augusta 2020 nás navždy opustila naša kolegyňa, zástupkyňa riaditeľa a učiteľka PaedDr. JANA HOVANČÍKOVÁ. Posledná rozlúčka so zosnulou bude v nedeľu 9.8.2020 o 12:30 v kostole v Šarišských Dravciach. Pozostalým vyslovujeme úprimnú sústrasť.

          • Informácia o voľnom pracovnom mieste

          • V zmysle § 84  zákona č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov Vás informujeme o voľnom pracovnom mieste pedagogického zamestnanca:

            Názov zamestnávateľa: Základná škola s materskou školou Šarišské Dravce

            Adresa: Šarišské Dravce 20, 082 73 Šarišské Dravce

            Kontakt: sardravce.zs@gmail.com , 0915 880931

            Kategória zamestnanca: učiteľ/ka

            Podkategória zamestnanca: učiteľ/ka materskej školy

            Kvalifikačné predpoklady: odborná a pedagogická spôsobilosť podľa zákona č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a vyhlášky MŠVVaŠ SR č. 1/2020 Z. z. o kvalifikačných predpokladoch pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov

            Požadované doklady: žiadosť o prijatie do zamestnania, štruktúrovaný životopis, doklady o vzdelaní, súhlas so spracovaním osobných údajov

            Iné súvisiace informácie: nástup od 1.9.2020 na dobu určitú do 31.8.2021, úväzok 100 %

            Platové podmienky: od 738,50 €

            Žiadosti o zamestnanie posielať mailom alebo poštou do 29.7.2020, kontaktovať budeme iba vybraných uchádzačov.

             

            V Šarišských Dravciach, 20.7.2020                 

            RNDr. Pavol Haborák, riaditeľ ZŠ s MŠ Šarišské Dravce

             

          • Hlasujte - Reginka spieva

          • V súťaži rádia Regina východ s názvom "Reginka spieva" súťaží žiačka našej školy GABIKA KUNDRÁTOVÁ z Bajeroviec.

            Súťaž je určená pre deti a mládež v speve ľudových piesní. Bola vybraná porotou v zložení Milan Rendoš a PaedDr. Anna Derevjaníková, PhD. Ak bude mať dostatočný počet hlasov, môže sa zúčastniť nahrávania v Rádiu Regina Košice.

            Prosím, podporte Gabiku hlasovaním:

             

            Reláciu s Gabikou si môžete vypočuť tu: REGINKA SPIEVA

            Gabika spieva v čase 14:03 s poradovým číslom 3.

            Hlasovať za ňu môžete do 31. júla !!!

            Vopred veľmi pekne ďakujeme, s vašou pomocou určite postúpi.

             

             

             

          • Rozlúčková slávnosť predškolákov

          • „Dovidenia milá škôlka my už nie sme malí, preč sú chvíle, keď sme všetci poobede spali. Nesmiete sa na nás hnevať, nás už čaká škola, utekajme, veď nás leto volá“.

            Takto sa naši predškoláci rozlúčili s milou materskou školou na rozlúčkovej slávnosti predškolákov, ktorá sa konala dňa 29.06.2020. Naši už budúci prváci zažili nezabudnuteľné dopoludnie, ktorým sa pre ne končí čas „iba hrania“ a začína čas učenia a zodpovednosti za svoje dosiahnuté vedomosti a zručnosti.

            Tak veľa šťastia budúci prváci ...

          • UKONČENIE ŠKOLSKÉHO ROKA 2019/2020

          • Utorok 30.6.2020 od 7:45 do 10:00.

            Program:

            • príhovor riaditeľa cez školský rozhlas,
            • zhodnotenie práce triednymi učiteľmi, rozdanie vysvedčení,
            • rozlúčka s deviatakmi.

            Ukončenie vyučovania: 10.00.

          • ORGANIZÁCIA VÝCHOVY A VZDELÁVANIA ZÁKLADNEJ ŠKOLY OD 22.6.2020

          •  Vážení rodičia, milí žiaci!

            Na základe rozhodnutia Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR v súlade s opatreniami Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky a rozhodnutia zriaďovateľa – Obce Šarišské Dravce bude od 22.6.2020 do 30.6.2020 otvorená Základná škola s materskou školou v Šarišských Dravciach pre žiakov všetkých ročníkov, ktorých rodičia prejavili záujem a prihlásili ich v určenom termíne prostredníctvom triednych učiteliek a učiteľov.
            Pre ostatných žiakov bude prebiehať dištančné vzdelávanie ako doteraz.

            Žiaci, ktorí nastúpia 22.6. do školy (po šírení nákazy COVID19) po prvýkrát, prinesú do školy prezuvky a predložia písomné vyhlásenie o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie. Vyhlásenie si môžete stiahnuť z prílohy č.1  tohto oznamu, alebo vyzdvihnúť na vrátnici školy od 18.6. do 19.6. v čase do 15:30. Žiaci sa riadia pokynmi uvedenými vo vnútornom režime školy (Príloha č.2) a rodičia povinnosťami zákonného zástupcu (Príloha č.3). Od 22.6. (pondelok) do 25.6. (štvrtok) prebieha výchovno-vzdelávací proces pre žiakov 1. až 4.  ročníka naďalej podľa rozvrhu platného od 1.6. a pre žiakov 5. až 9. ročníka podľa rozvrhu z Prílohy č.4. Od 26.6. (piatok) do  30.6. (utorok) budú so žiakmi pracovať triedne učiteľky a učitelia.

            Prehľad autobusových spojov 22.6. nájdete v prílohe č.5.

            Ďalšie informácie budú žiaci dostávať prostredníctvom triednych učiteliek a učiteľov.

            Zoznam príloh:

            Príloha č.1 - Vyhlasenie_ZZ.pdf
            Príloha č.2 - Vnutorny_rezim_22.6.pdf
            Príloha č.3 - Povinnosti_ZZ_22.6.pdf
            Príloha č.4 - Rozvrh_5_6_7_8_9.pdf
            Príloha č.5 - SAD_Cestovný_poriadok.pdf

          • OZNAM - otvorenie školy a školských zariadení od 1. 6. 2020

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            Na základe rozhodnutia Úradu verejného zdravotníctva SR, rozhodnutia Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a rozhodnutia zriaďovateľa – Obce Šarišské Dravce bude od 1. 6. 2020 otvorená Základná škola s materskou školou v Šarišských Dravciach nasledovne:

            Materská škola (MŠ) – od 7:00 do 16:00

            Pre deti, ktorých rodičia prejavili záujem, prihlásili ich v určenom termíne prostredníctvom triednych učiteliek a boli prijaté na základe personálnych, materiálnych, priestorových a technických podmienok MŠ. Do vnútorných priestorov školy môžu vstupovať iba prihlásené deti a zamestnanci. Sprevádzajúce osoby prihlásených detí môžu vstupovať do vnútorných priestorov len na čas nevyhnutný na odovzdanie a prevzatie dieťaťa. Ostatným osobám je vstup zakázaný. V prípade potreby kontaktujte MŠ telefonicky.

            Základná škola (ZŠ) - od 7:00 do 12:30

            Pre žiakov 1. až 5. ročníka , ktorých rodičia prejavili záujem a prihlásili ich v určenom termíne prostredníctvom triednych učiteliek a učiteľov. Pre ostatných žiakov bude prebiehať dištančné vzdelávanie ako doteraz. Do vnútorných priestorov školy môžu vstupovať iba prihlásení žiaci a zamestnanci školy. Ostatným osobám je vstup zakázaný. V prípade potreby kontaktujte ZŠ telefonicky, alebo sa hláste na vrátnici.

            Školský  klub detí (ŠKD) – od 11:00 do 16:00

            Pre žiakov, ktorých rodičia prejavili záujem, prihlásili ich v určenom termíne prostredníctvom vychovávateľky a boli prijatí na základe personálnych, materiálnych, priestorových a technických podmienok ŠKD. Do vnútorných priestorov školy môžu vstupovať iba prihlásení žiaci a zamestnanci školy. V prípade potreby kontaktujte ŠKD telefonicky.

            Školská jedáleň (ŠJ) – od 10:55 do 12:55

            Stravovanie v školskej jedálni sa na základe personálnych, materiálnych, priestorových a technických podmienok ŠJ poskytuje deťom MŠ, žiakom 1. až 5. ročníka ZŠ, ktorí sa zúčastňujú na prezenčnej forme výchovno-vzdelávacieho procesu, pedagogickým a nepedagogickým zamestnancom, ktorí zabezpečujú výchovno-vzdelávací proces v škole. Ostatným osobám je vstup do jedálne zakázaný. V prípade potreby kontaktujte ŠJ telefonicky, alebo zazvoňte na zvonček pri zadnom vchode (od ihriska).

             

            Pokyny upravujúce podmienky MŠ, ZŠ, ŠKD a ŠJ na obdobie do konca školského roku 2019/2020 vo veciach prevádzky, vnútorného režimu a zaistenia bezpečnosti a ochrany zdravia žiakov dostali rodičia prihlásených detí a žiakov prostredníctvom triednych učiteliek a učiteľov.

          • OZNAM

          • Oznamujeme rodičom a žiakom, ktorí si potrebujú v škole vyzdvihnúť osobné veci (prezuvky, vrecúška, učebnice a pod.), že tak môžu urobiť od 26.5. do 28.5.2020 (utorok až štvrtok) v čase od 9:00 do 12:00, alebo v inom termíne po dohode na tel. č.: 0915 880931. Vstupujte cez hlavný vchod 2. pavilónu a hláste sa na vrátnici. Zároveň Vás žiadame o zachovanie všetkých ochranných nariadení.

          • Informácia k hodnoteniu žiakov

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Šarišské Dravce v súlade s Usmernením MŠVVaŠ na hodnotenie žiakov základných škôl v čase mimoriadnej situácie spôsobenej prerušením vyučovania v školách v školskom roku 2019/2020 zo dňa 20.04.2020 a po prerokovaní online na pedagogickej rade oznamujeme kritéria záverečného hodnotenia v druhom polroku školského roka 2019/2020:

            PREDMETY: Náboženská výchova, Hudobná výchova, Výtvarná výchova,Telesná a športová výchova, Pracovné vyučovanie, Technika a Informatika nebudú hodnotené.

            OSTATNÉ PREDMETY budú klasifikované známkouv prvom ročníku bude realizované slovné hodnotenie.

            Podklady na záverečné hodnotenie výchovno-vzdelávacích výsledkov žiakov v čase prerušeného vyučovania v škole získava učiteľ:

            1. Z portfólií žiackych prác, teda vypracovanie a odovzdanie zadaných úloh, projektov, praktických prác počas domácej prípravy (pravidelnosť, dochvíľnosť, správnosť ...).
            2. Z rozhovorov so žiakmi, príp. konzultáciou s rodičmi.
            3. Berie do úvahy známky za 1. polrok z konkrétneho predmetu.
            4. Berie do úvahy známky, ktoré žiaci získali v 2. polroku od 01.02.2020 do 13.03.2020 počas riadneho vyučovania v škole, resp. aj v období od 16.03.2020 do 6.4.2020, teda do vydania usmernenia MŠVVaŠ, ktorým sa zrušilo známkovanie.
            5. Berie do úvahy účasť žiakov na online hodinách.

            Ak zo subjektívnych príčin žiak neplní určené kritériá, môže byť pred záverečným hodnotením preskúšaný. Preskúšanie je možné najskôr dva mesiace po obnovení vyučovania v školách alebo do 31.8.2020. O preskúšaní žiaka rozhoduje pedagogická rada.

            Žiakov a ich rodičov upozorňujeme na kritériá postupu žiakov do vyššieho ročníka:

            1. V čase mimoriadnej situácie je vo výnimočných prípadoch možné určiť pred postupom do vyššieho ročníka preskúšanie u tých žiakov 2. stupňa ZŠ, ktorí zo subjektívnych príčin neplnili požiadavky vyučovania na diaľku a dosiahli neuspokojivé výsledky za obdobie pred prerušením vyučovania. Preskúšanie je možné najskôr dva mesiace po obnovení vyučovania v školách alebo do 31.8.2020. O preskúšaní žiaka rozhoduje pedagogická rada.
            2. V čase mimoriadnej situácie žiaci druhého stupňa ZŠ, ktorí v 1. polroku dostali známku nedostatočnú z dvoch a viac predmetov alebo boli neklasifikovaní, môžu absolvovať komisionálne skúšky najneskôr do 31.8.2020.
          • Zápis do MŠ

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Vám oznamuje, že zápis detí do materskej školy na školský rok 2020/2021 sa uskutoční v čase od 30.apríla do 31.mája.

            Zákonný zástupca môže podať žiadosť:

            1. vyplniť a odoslať ELEKTRONICKÚ ŽIADOSŤ
            2. vytlačiť a vypísať ŽIADOSŤ, následne ju poslať poštou na adresu školy
              alebo vhodiť do poštovej schránky školy (vchodové dvere 2. pavilónu)

            Potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa sa nevyžaduje. Zákonný zástupca dieťaťa predloží potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa najneskôr do štyroch týždňov od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania v školách. 

            Riaditeľ rozhodne do 15. júla 2020 o prijatí dieťaťa na predprimárne vzdelávanie do materskej školy, ak má k dispozícii všetky podklady pre rozhodnutie, inak rozhodne o prijatí na adaptačný pobyt.

          • ZÁPIS do 1. ročníka

          • Vážení rodičia budúcich prvákov!


            Srdečne Vás pozývame na zápis žiakov do 1. ročníka, ktorý sa uskutoční v priestoroch školy
            v dňoch  21. 4. – 22. 4. 2020 (utorok, streda) v čase od 12:00 do 16:00 v 1. A triede.

            Ponúkame aj možnosť vopred si rezervovať presný čas zápisu na tel. č.: 0918 161 144 (PaedDr. Mária Kalinová, PhD. – učiteľka poverená vykonaním zápisu).


            Zápis sa uskutoční bez prítomnosti detí.


            Po dohode s vedením školy (tel. č.: 0915 880 931) je možné zapísať dieťa aj v inom termíne.


            PRIEBEH ZÁPISU:

            1. rodičia, ktorých deti navštevujú Materskú školu v Šarišských Dravciach, budú mať v deň zápisu zápisný lístok pripravený na kontrolu a potvrdenie údajov,
            2. rodičia, ktorých deti nenavštevujú Materskú školu v Šarišských Dravciach, vyplnia
              a odošlú ELEKTRONICKÚ PRIHLÁŠKU (najneskôr jeden deň pred konaním zápisu)

              alebo si ZÁPISNÝ LÍSTOK vytlačia, vypíšu a donesú v deň zápisu.
              zapisny_listok_do_1_rocnika.pdf
              zapisny_listok_do_1_rocnika.doc


            V deň zápisu je potrebné doniesť rodný list dieťaťa, občiansky preukaz rodiča,
            poplatok 15 €
            (na zaplatenie učebných pomôcok).

            Prosíme o dodržiavanie hygienických opatrení:

            • do školy vstupujte s rúškom na tvári a v rukaviciach,
            • doneste si svoje pero,
            • dodržujte od ostatných dvojmetrový odstup,
            • v prípade príchodu viacerých rodičov naraz, prosíme, nezdržujte sa všetci v priestoroch školy,
              ​​​​​​​ale počkajte pred budovou.


            Zápisu sa zúčastnia aj rodičia detí s minuloročným odkladom školskej dochádzky.




          • OZNAM

          • Minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling rozhodol podľa § 150 ods. 8 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) o mimoriadnom prerušení vyučovania v školách a prevádzky školských zariadení od 30. marca 2020 do odvolania.

            Rovnako tak určil nové termíny podávania žiadostí o prijatie dieťaťa do materskej školy a zápisov zo základnej školy. O termínoch pre našu školu Vás budeme čoskoro informovať.

            Zároveň sa pre školský rok 2019/2020 ruší Testovanie-9, ktoré mali absolvovať žiaci deviateho ročníka.

             

          • INFORMÁCIA PRE ŽIAKOV A RODIČOV

          • Počas aktuálneho prerušenia vyučovania na základe usmernenia MŠVVaŠ prebieha samoštúdium žiakov prostredníctvom elektronickej komunikácie s pedagogickými zamestnancami školy.

            Pedagogický zamestnanec je povinný zabezpečiť samoštúdium žiakov, tj. učiteľom riadené učenie sa žiakov dištančnou formou výučby s využitím elektronickej komunikácie (Edupage, Messenger alebo Email) vo všetkých predmetoch podľa ŠkVP. Zároveň je učiteľ k dispozícii žiakom, rodičom a vedeniu školy v pracovných dňoch od 7:25 do 15:25 h (tj. počas pracovnej doby) formou elektronickej komunikácie.

            Žiak je povinný prihlasovať sa denne na Edupage ZŠ s MŠ Šarišské Dravce, kde prebieha dištančná forma výučby a plniť pokyny a zadania jednotlivých učiteľov, ktoré sú zverejňované (na Edupage, cez Messenger, Emailom).

            Rodič je povinný zabezpečiť podmienky pre samoštúdium svojho dieťaťa a kontrolovať jeho činnosť.

            V prípade problémov s prihlásením sa do Edupage rodič kontaktuje vedenie školy prostredníctvom kontaktov uvedených na webovej stránke školy.

             

            RNDr. Pavol Haborák, riaditeľ školy

          • OZNAM

          • MŠVVaŠ v dôsledku ohrozenia života a zdravia detí, žiakov alebo zamestnancov škôl a školských zariadení na základe rozhodnutia hlavného hygienika a záverov Ústredného krízového štábu, ktoré je zapríčinené šírením respiračného ochorenia vyvolaného novým koronavírusom COVID-19 prerušuje vyučovanie na školách a školských zariadeniach v období od 16. marca 2020 do 27. marca 2020 vrátane.

            V piatok 13. marca 2020 bude v ZŠ prebiehať vyučovanie v riadnom režime. MŠ a ŠKD budú v riadnej prevádzke. Zrušená bude popoludňajšia činnosť (krúžky a vyučovanie          v ZUŠ).

          • Lyžiarsky výcvik 7. ročník

          • 10. – 14. 2. 2020 boli dni, keď sa žiaci 7. ročníka zúčastnili lyžiarskeho výchovno-výcvikového kurzu na Drienici pod vedením Mgr. Jána Stajanču a RNDr. Pavla Haboráka. Po počiatočných obavách a neistote to už na druhý deň išlo aj úplným začiatočníkom výborne. Počas piatich dní sa začiatočníci naučili základy lyžovania a tí, čo už lyžovať vedeli sa zdokonalili a zlepšili svoje schopnosti. Počasie a podmienky boli výborné, čo uľahčilo výcvik žiakov.

            Mgr. Ján Stajanča

            Do galérie Lyžiarsky výcvik 7. Ročník boli pridané fotografie.

          • Basketbalový turnaj

          • Dňa 7. 2. 2020 sa na našej škole uskutočnil turnaj v basketbale žiačok o postup na okresné kolo. Naše dievčatá po výborných výkonoch zdolali žiačky ZŠ Pečovská Nová Ves  16 : 3 a ZŠ Krivany 28 : 9. O druhom postupujúcom sa rozhodol zápas medzi ZŠ Krivany a ZŠ Pečovská Nová Ves, ktorý sa skončil výsledkom 10 : 9. Našim dievčatám držíme palce na okresnom kole.

            Mgr. Ján Stajanča

          • Školské kolo chemickej olympiády

          • Dňa 7.2.2020 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo chemickej olympiády, ktorého sa zúčastnili žiaci 9.ročníka. 

            Po vyhodnotení sme dospeli k týmto výsledkom:

            1.miesto: Adela Baňasová, 9.B

            2.miesto: Karolína Širillová, 9.B

            3.miesto: Karolína Bujňáková, 9.B

            Keďže sa v ten istý deň konal aj športový turnaj, výber žiakov bol obmedzený, aj napriek tomu sa 1 žiačka – Sára Osifová , zúčastnila aj turnaja, aj chemickej olympiády.

            Všetkým žiakom, ktorí sa školského kola zúčastnili ďakujeme a prvé dve miesta postupujú na okresné kolo, ktoré sa uskutoční dňa 20.3.2020 v Lipanoch .

            Mária Čekanová

          • OZNAM

          • Usmernenie v súvislosti so šírením koronavírusu

            V súvislosti so šírením respiračného ochorenia vyvolaného novým koronavírusom COVID-19 zasadal dňa 6. 3. 2020 Ústredný krízový štáb, ktorý prijal viaceré nové opatrenia a zákazy. Na základe uvedených prijatých opatrení Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR vydáva 2. usmernenie k šíreniu koronavírusu pre školy, školské zariadenia, zamestnancov rezortu školstva a športové zväzy v tomto znení:

            RUŠIA SA:

            1. s okamžitou platnosťou všetky zájazdy, exkurzie a študijné pobyty žiakov a študentov do zahraničia,

            2. návštevy v reedukačných výchovných zariadeniach až do odvolania.

            Dôrazne sa neodporúča cestovať do krajín, kde sa koronavírus objavil - hlavne do Talianska.

            MŠVVaŠ nemá možnosť vylúčiť z vyučovania v rámci povinnej školskej dochádzky žiakov, ktorí neprejavujú príznaky ochorenia len z dôvodu, že boli na pobyte v oblastiach postihnutých výskytom koronavírusu, je potrebné riadiť sa pokynmi hlavného hygienika, regionálneho úradu verejného zdravotníctva resp. Úradu verejného zdravotníctva.

            MŠVVaŠ zároveň chápe obavy rodičov a detí z koronavírusu, a preto DÔRAZNE apeluje na rodičov, pokiaľ sa ich deti vrátili z oblastí, kde sa koronavírus objavil, aby sami zvážili ich 14-dňovú domácu izoláciu.

            Ak sa osoby, ktoré sa zdržiavali v oblastiach, kde sa koronavírus objavil, rozhodnú nerešpektovať odporúčanie ostať doma a zamestnávateľ, resp. zriaďovateľ má obavy z možného rozširovania koronavírusu, má možnosť svoje kroky konzultovať s regionálnym úradom verejného zdravotníctva, resp. s Úradom verejného zdravotníctva.     

            Pre materské školy odporúčame prijať po konzultácii so zriaďovateľom rovnaké opatrenia týkajúce sa zaraďovania chorých detí do kolektívu. V tomto prípade taktiež DÔRAZNE apelujeme na zodpovednosť rodičov voči ostatným deťom. Naďalej platí, že v prípade, ak sa žiaci, učitelia, zamestnanci škôl a školských zariadení a taktiež zamestnanci rezortu školstva vrátili z oblastí, kde sa potvrdil výskyt koronavírusu, musia takéto osoby v najbližších 14 dňoch od návratu kontrolovať svoj zdravotný stav.

            Naďalej trvale až do odvolania platia a musia sa dodržiavať nižšie uvedené odporúčania:

            - v prípade, že sa u ktorejkoľvek osoby, ktorá sa nachádzala v oblastiach, kde sa vírus vyskytol, objavia počas 14 dní od návratu symptómy spojené s ochorením spôsobeným koronavírusom, a to najmä zvýšená teplota, kašeľ, bolesti v hrdle, táto osoba musí ostať doma, nechodiť priamo k lekárovi, kontaktovať lekára telefonicky, popísať mu symptómy a riadiť sa jeho príkazmi,- v prípade, že lekár na základe popísaných symptómov rozhodne, že daná osoba musí byť hospitalizovaná, pošle lekár pre danú osobu špeciálnu sanitku. Každopádne nesmie takáto osoba chodiť sama na pohotovosť alebo na infekčné oddelenie,- v prípade, že symptómy nebudú ťažké, môže obvodný lekár rozhodnúť, že osoba ostane v domácej karanténe,- v prípade, že sa vyskytne podozrenie u žiaka bývajúceho na internáte, je potrebné postupovať obdobne.

            Pre materské školy, základné školy, stredné školy, vysoké školy, školské zariadenia, študentské domovy a internáty ministerstvo školstva odporúča dodržiavať všeobecné preventívne ochranné opatrenia:

            - pravidelne si umývať ruky mydlom a vodou po dobu najmenej 20 sekúnd alebo použiť dezinfekčný prostriedok na báze alkoholu,- nedotýkať sa očí, nosa a úst neumytými rukami,- pri kašľaní zakryť ústa a nos jednorazovou vreckovkou a následne ju zahodiť do koša,- vyvarovať sa úzkeho kontaktu s ľuďmi, ktorí majú príznaky infekcie dýchacích ciest a ktorí majú najmenej jeden z nasledujúcich príznakov: horúčka, kašeľ, bolesť hrdla a dýchavičnosť.

            Dôrazne žiadame zriaďovateľov a riaditeľov škôl:

            1. aby zabezpečili v školách teplú vodu,2. nedezinfikovali ruky deťom netradičnými dezinfekčnými prostriedkami (napríklad octom),3. denne prostredníctvom školských rozhlasov upozorňovali a vyzývali deti na prísne dodržiavanie vyššie uvedených všeobecne preventívnych ochranných opatrení,4. zabezpečili zvýšené hygienické opatrenia v sociálnych zariadeniach a v školských jedálňach.

                 Odporúčanie pre športové zväzy a kluby ohľadom organizovania športových podujatí - na základe rozhodnutia ústredného krízového štábu sa ruší ČSOB maratón v Bratislave.     

            MŠVVaŠ ďalej odporúča pri organizovaní športových podujatí:

            - realizovať tieto športové aktivity bez účasti divákov,- ak športové zväzy, obce resp. iné subjekty plánujú organizovať športové podujatie na verejných priestranstvách, zvážiť ich konanie,- pri organizovaní športových podujatí svoje postupy konzultovať so samosprávou, úradom verejného zdravotníctva (regionálnym hygienikom) a medzinárodnými športovými zväzmi,- ak sa športové podujatie bude organizovať, zvážiť účasť športovcov z krajín, kde sa koronavírus objavil.

            Call centrá:

            · Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky – 0917 222 682

            · Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Banskej Bystrici - 0918 659 580

            · Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Bratislave – 0917 426 075

            · Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Nitre – 0948 495 915

            · Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Trnave - 0905 903 053

            · Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Trenčíne – 0911 763 203

            · Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Košiciach – 0918 389 841

            · Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Prešove – 0911 908 823

            · Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Žiline – 0905 342 812

          • Informácia pre rodičov a žiakov 9. ročníka

          • Vážení rodičia,

            posielam vám vzor učebnej zmluvy uzatváranej medzi žiakom a zamestnávateľom,  ktorá sa uzatvára v prípade, ak žiak realizuje praktické vyučovanie v systéme duálneho vzdelávania počas štúdia na strednej škole u zamestnávateľa.   

            Okošová

            Vzor-ucebna-zmluva.pdf​​​​​​​

          • J​​​​​​​arné prázdniny

          • Riaditeľstvo školy oznamuje všetkým žiakom a rodičom termín jarných prázdnin:

            02.03.2020 /pondelok/ - 06.03.2020 /piatok/.

             

            Školská jedáleň a školský klub detí nebudú v prevádzke.

             

            Začiatok vyučovania po prázdninách je 09.03.2020 /pondelok./

             

             

            RNDr. Pavol Haborák riaditeľ školy

          • OZNAM

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ ŠARIŠSKÉ DRAVCE oznamuje, že z dôvodu pretrvávajúceho nárastu počtu ochorení žiakov ZŠ na základe odporúčania Regionálneho úradu verejného zdravotníctva
            so sídlom v Prešove a so súhlasom zriaďovateľa prerušuje vyučovanie pre žiakov ZŠ 
            v dňoch 20. a 21.2.2020 ( štvrtok a piatok ).

            Vyučovanie bude pokračovať v pondelok 24.2.2020.

          • Burza informácií

          • Dňa 12. 2. 2020 (streda)sa žiaci 8.A a 8.B triedy pod vedením triednych učiteľov zúčastnili exkurzie s názvom Burza informácií v Mestskom kultúrnom stredisku v Sabinove. Podujatie sa nieslo v duchu „informovanosti“ a cieľom bolo zaujať žiakov a pomôcť im vo výbere stredných škôl. Žiaci si mali možnosť prezrieť a naživo vypočuť študijné programy jednotlivých stredných škôl v podaní ich zástupcov, rovnako si mohli pozrieť aj ich prácu, úspechy a zaujímavé projekty, ktorým sa jednotlivé školy venujú. Viac než 14 škôl odprezentovalo svoj program a naozaj bolo „z čoho vyberať“. Pevne veríme, že naši žiaci získali cenné informácie a že im táto udalosť aspoň v malej miere otvorila obzory a pomohla rozhodnúť sa v ich ďalšej študijnej ceste.

            Mgr. Kľocová

            Mgr. Bujňáková

            Do galérie Burza informácií boli pridané fotografie.

          • Zábava na snehu

          • Konečne sme sa dočkali!!! Pani Zima na nás predsa len nezabudla a uštedrila nám aspoň akú-takú snehovú nádielku. Nečakali sme ani chvíľu a vybrali sme sa zo Športového krúžku von prevetrať naše sane, boby a kĺzaky. Deťom sa zábava na snehu veľmi páčila. A kedže sa im ešte nechcelo ísť dnu, na školskom dvore si vyrobili snehuliacku rodinku.

             Mgr. A. Mačová

            Do galérie Zábava na snehu boli pridané fotografie.

          • Lyžiarsky výchovno-výcvikový kurz žiakov 8. ročníka

          • Lyžiarske stredisko Ski Lopušná dolina a hotel Lopušná dolina sa stali na 5 dní prechodným domovom pre našich žiakov 8. ročníka, ktorí tam absolvovali lyžiarsky výcvik pod vedením RNDr. Pavla Haboráka a Mgr. Jána Stajanču. V pohotovosti ako zdravotníka sme mali aj zachranára Mateja „Ciňa“ Marcinčina. Týždeň lyžiarskeho výcviku prebehol bez problémov, až na drobné zranenia, žiaci si užili lyžovania, turistiky, korčuľovania, wellnesu a oddychu. Nechýbala prednáška o prvej pomoci. Keďže stredisko sa osvedčilo a aj personál hotela si nás obľúbil a pochválil za správanie, rezervovali sme si hotel a stredisko aj o rok.

            Mgr. Ján Stajanča

            Do galérie Lyžiarsky výchovno-výcvikový kurz žiakov 8. ročníka boli pridané fotografie.

          • Olympiáda v anglickom jazyku

          •           Dňa 15.1.2019 sa v Sabinove uskutočnilo obvodové kolo olympiády v anglickom jazyku. Súťaž pozostávala z niekoľkých disciplín z oblasti gramatiky, slovnej zásoby nevynímajúc čítanie a posluch s porozumením, listening, picture story a role plays. Cieľom súťaže bolo porovnať získané vedomosti a zručnosti z predmetu Anglický jazyk. Súťaže sa zúčastnili žiaci základných škôl a osemročných gymnázií z blízkeho okolia. Našu školu reprezentovali dvaja naši najlepší žiaci Šimon Adamko z 9.B a to Elena Mačová zo 6.A, ktorá skončila na peknom treťom mieste. Ďakujeme našim žiakom za príjemnú atmosféru a pekne strávený deň a prajeme im veľa úspechov a elánu v ich ďalšej práci.

            Mgr. Martina Ignácová

          • Šaliansky Maťko

          • Hovorí sa, že kniha ťa nikdy nezradí iba poradí či povzbudí. Samozrejme povznáša myseľ a oslobodzuje ducha.

             

            V tomto duchu sa nieslo stretnutie so slovenskou povesťou  vo štvrtok 19.12.2019 v školskej knižnici.  Vybraní žiaci z 2. až 7. ročníka predviedli svoje recitačné a čitateľské schopnosti .

            V jednotlivých kategóriách sa umiestnili títo žiaci:

            • 1. kategória:
            1. Alexandra Kravcová
            2. Patrik Kelemeca
            3. Kristína Ignácová
            • 2. kategória:
            1. Sofia Bujňáková
            2. Nela Mišenčíková
            3. Katarína Hovančíková
            • 3. kategória:
            1. Katarína Goliášová
            2. Martin Matija
            3. Lívia Kasiňáková

             

            Najlepší recitátori pôjdu na okresné kolo, kde budú súťažiť s jednou slovenskou povesťou naučenou naspamäť.
            Celé podujatie sa podarilo a už teraz sa tešíme na ďalšie stretnutie so slovenskou povesťou.

             

            uč. Matijová Ľubica

             

            Do galérie Šaliansky Maťko boli pridané fotografie.

          • Koledovanie

          • Rozdávať radosť je krásna a ušľachtilá vec...

            A rozdávať radostnú zvesť o narodení Ježiška je milé všetkým ľuďom dobrej vôle.

            Sme naplnení radosťou z toho, že sme vďaka tomuto posolstvu vyčarili úsmev a slzu šťastia.  Zaniesli sme radostnú zvesť aj do škôl či obecných úradov z okolitých obcí a nevynechali sme ani zdravotné stredisko ....

            Boli sme svedkami toho, ako radosť z dávania rastie.

            /učiteľky a žiaci z krúžku Kultúrne všeličo a z krúžku Mix/

            Do galérie Koledovanie boli pridané fotografie.

          • Mikuláš

          • V piatok 6. decembra  zavítal do našej školy svätý Mikuláš spolu s anjelom a čertom. Najväčšiu radosť zo vzácnej návštevy mali žiaci prvého stupňa, ktorí Mikuláša trpezlivo očakávali a prichystali si pre neho pekné pesničky a básničky. Nálada bola úžasná, Mikulášov kôš bol plný dobrôt, a tak sa balíček ušiel každému.

            Do galérie Mikuláš boli pridané fotografie.

          • Vianoce v materskej škole

          • Do galérie Vianoce v materskej škole boli pridané fotografie.

            Zimné obdobie, no najmä predvianočný čas, plný radostného očakávania má priam rozprávkovú moc.

            Naše deti sa už nevedeli dočkať príchodu Svätého Mikuláša. Svätý Mikuláš zavítal do našej materskej školy 6.decembra 2019 dopoludňajších hodinách. Privítali sme ho pesničkami a básničkami. O pár dní neskôr sme  piekli sladké medovníčky. A konečne tu boli už očakávané „Vianoce v materskej škole“. Na vianočnej besiedke deti spievali vianočné piesne a koledy, prednášali vianočné básničky a vinše, hrali biblický príbeh o narodení malého Ježiška. Bol to naozaj krásny deň plný radosti a pokoja. Aj vám prajeme také krásne Vianoce, aké sme mali my v našej materskej škole.

            Veselé Vianoce a šťastný Nový rok 2020 praje kolektív materskej školy.

          • OZNAM

          • Oznamujeme rodičom žiakov ZŠ, že dňa 20.12.2019 (piatok)  sa vyučovanie na prvom stupni  končí o 11:10 hod. a na druhom stupni o 11:30 hod. z organizačných dôvodov.
            V prevádzke nebude ani  ŠKD.
            Vyučovanie po vianočných prázdninách začína 8.1.2020 (streda).

            Riaditeľ Základnej školy s materskou školou v Šarišských Dravciach oznamuje. že v súlade
            s § 2 ods. 6 vyhlášky č.306/2008 Z.z. (vyhláška o materskej škole)  a so súhlasom zriaďovateľa  bude dňa 20.12.2019 (piatok) obmedzená prevádzka materskej školy z organizačných dôvodov t.j. prevádzka v tento deň končí o 12:00 hod.

          • Slávnosť našej školy – 50. výročie

          • 18. 10. 2019  - výnimočný deň pre všetkých, ktorých sa „naša škola dotkla“, jubilejná udalosť pre našu školu.

            V piatok, 18. októbra 2019, sa uskutočnila v priestoroch našej školy výnimočná a jubilejná udalosť. Naša škola oslávila päťdesiat rokov. Vzácna to chvíľa nielen pre ľudí, ktorí boli počas týchto päťdesiatich rokov jej súčasťou, ale najmä pre kultúru obce Šarišské Dravce. Obyvatelia obce, pozvaní hostia, pedagogickí i nepedagogickí zamestnanci školy i účastníci programu sa mali možnosť podieľať na oslávení päťdesiateho výročia založenia novej školy v Šarišských Dravciach. Túto slávnostnú udalosť reprezentoval skvostný program, ktorý si pripravili žiaci materskej, základnej školy a absolventi školy spolu s pedagogickými i nepedagogickými zamestnancami školy. Celý program sa niesol v duchu vďaky zakladateľom a prvým riaditeľom školy i všetkým, ktorí sa akoukoľvek formou podieľali na zveľaďovaní jej mena.

            Prešlo päťdesiat rokov. Dlhý, ale krásny čas, nádherný vek, ktorý oslávila naša škola. Všetky udalosti, históriu, vývoj a rozvoj i významné osobnosti, ktoré sa podieľali na šírení dobrého mena školy, sme si mali možnosť pripomenúť práve v tento slávnostný deň.

            Pri tejto výnimočnej udalosti bol zostavený bulletin, ktorý reprezentuje našu školu a tvorí všeobecné zhrnutie všetkých významných udalostí, osobností, riaditeľov, učiteľov, zamestnancov školy za uplynulých päťdesiat rokov.

            Týmto príspevkom sa chceme úprimne poďakovať všetkým, ktorí sa zapojili do organizovania jubilejnej oslavy školy i všetkým, ktorí prijali pozvanie a spolu s nami strávili deň plný nostalgie, radosti i sĺz.

            Ďakujeme!

             

            Agfoods s.r.o. Pezinok

            Agrokarpaty s.r.o. Plavnica

            Berdis Peter Šarišské Dravce

            Enertop s.r.o. (Semančík Miloš) Dubovica

            EPoS, s.r.o. Sabinov

            ETIS Slovakia, a.s. (Haborák Marián) Bratislava

            GLOBUS (Gladiš Vladimír) Kamenica

            Goliaš Ľuboš Šarišské Dravce

            Goliaš Peter Sabinov

            Hovanec Ján Poloma

            INMEDIA spol. s r.o. Zvolen

            Knutová Bibiana Šarišské Dravce

            Sontágová Kandráčová Mária Stará Ľubovňa

            Obec Krásna Lúka Krásna Lúka

            Obec Oľšov Oľšov

            Obec Poloma Poloma

            Obec Šarišské Dravce Šarišské Dravce

            Obec Torysa Torysa

            Papcun Ján Ďačov

            Pavel Ján Šarišské Dravce

            Pavlinský Peter Šarišské Dravce

            SAJ pekáreň s.r.o. Sabinov

            Hovanec Milan Poloma

            Šarišský Anton Rožkovany

            TAMILA, spol. s r.o. Sabinov

            Urda Marek Krivany

            Žvanda Miroslav Šarišské Dravce

          • Pečenie perníkov

          • Do galérie Pečenie perníkov boli pridané fotografie.

            Blížia sa vianočné sviatky , s ktorými sa v našej škole stále spája aj obľúbené pečenie perníkov.  Nie, nie sú určené pre našu vlastnú spotrebu, ale my nimi obdarujeme tých, ktorým v predvianočnom čase zanesieme radostnú zvesť o narodení nášho Pána.

          • Matematická Pytagoriáda 2019 - školské kolo

          • Každoročné súperenie v bystrosti umu, šikovnosti a rýchlosti pri riešení príkladov dopadlo takto:

            V kategórii P3 zvíťazil bezkonkurenčne Patrik Kelemeca so ziskom 23 bodov.

             

            V kategórii P4:

            1. Timotej Mišenko 23b

            2. Radko Bujňák 19b

            3. Alex Novýsedlák 16b

             

            V kategórii P5:

            1. Pavol Haborák 19b

            2. Jozef Knut 16b

            3. Natália Kaščáková 9b

             

            V kategórii P6 rozhodoval pri rovnosti bodov vyšší počet vyriešených príkladov a aj tak sa na prvom mieste umiestnili dve dievčatá naraz.

            1. Daniela Slaminková 18b

            1. Katarína Goliášová 18b

            3. Martin Matija 18b

             

            V kategórii P7:

            1. Tibor Hovanec

            2. Samuel Novýsedlák

            3. Matej Hovanec

             

            V kategórii P8 to bolo s bodmi slabšie :)

            1. Jaro Judičák

            2. Kristián Kaščák

            3. Slavo Hurtuk

             

            Súťažiaci, ktorí mali viac ako 10 bodov, sú úspešní riešitelia Pytagoriády. Všetkým zúčastneným ďakujem, víťazom blahoželám a zároveň držím prsty vo vyššom kole.

            Mgr. Peter Krajčovič

             

             

             

          • OZNAM

          • Prosíme stravníkov ŠJ, že v čase od 16.12.2019 - 20.12.2019 sa z obeda neodhlasuje.

            Ďakujem.

            Ved. ŠJ Mišenková

          • Súťaž 5 proti 5

          • Do galérie Súťaž 5 proti 5 boli pridané fotografie.

            Zrejme každý z nás by si chcel  vyskúšať, aké to je súťažiť v známej televíznej súťaži 5 proti 5. Žiaci 5. ročníka  mali jedinečnú šancu vyskúšať si to. Zorganizovali sme pre nich súťaž, v ktorej súťažili proti sebe päťčlenné tímy z jednotlivých tried. Atmosféra bola výborná a napínavá do poslednej chvíle. Nakoniec zvíťazili žiaci z 5. B. Odovzdali sme im krásne ceny a odniesli si so sebou aj úžasný pocit z výhry.

            (učiteľky a žiaci z Kreatívneho krúžku a z krúžku Mix)

          • Navštívili sme RTVS

          • Do galérie Navštívili sme RTVS boli pridané fotografie.

                        Dňa 4. 12. 2019 sa konala exkurzia do RTVS v Košiciach. Žiaci novinárskeho krúžku mali možnosť absolvovať detailnú prehliadku štúdií, archívov i strižní Slovenskej televízie a rozhlasu v Košiciach. Žiaci boli oboznámení s prácou redaktora, novinára, kameramana, a zároveň mali príležitosť prezrieť si štúdio, kde sa v tom čase natáčali TV programy Táraninky a Zázračný ateliér. Vyskúšali si i čítanie predlohy k nemému filmu, ktorý bol pustený na historickom prístroji z minulého storočia. V archíve sme dokonca mali možnosť vidieť krátky film o našej obci – Šarišských Dravciach, budovaní školy i o prvom riaditeľovi našej školy. Dozvedeli sme sa poučné, v mnohých ohľadoch zaujímavé a cenné informácie. Celá exkurzia sa niesla v duchu žurnalistiky, publicistiky a histórie. Nevynechali sme ani očarujúce priestory kultúrnej pamiatky – Dómu sv. Alžbety a vianočnú atmosféru si žiaci mohli „vychutnať“ na historickej Hlavnej ulici v Košiciach.

                        Z tejto exkurzie si žiaci novinárskeho krúžku pripravujú i reportáž, ktorá bude uverejnená v koncoročnom čísle školského časopisu.

            Mgr. Miroslava Kľocová
            Mgr. Anna Sedláková

          • Jack and Joe – divadelné predstavenie v anglickom jazyku

          • Dňa 29 . 11. 2019 sa realizovala činoherná divadelná inscenácia, koncipovaná ako učebná pomôcka v anglickom jazyku pod názvom Jack and Joe v Mestskom kultúrnom stredisku Sabinov. Žiaci 2. stupňa (6. – 9. ročník) našej školy sa zúčastnili tejto udalosti a mali možnosť vidieť aj počuť angličtinu v „priamom prenose“. Predstavenie bolo podnetné a hodnotné nielen pre žiakov, ale i pre nás – učiteľov. Bolo pripravené na vysokej profesionálnej úrovni a s poriadnou dávkou humoru, ktorý oslovil aj našich žiakov. Tvorcom tohto moderného a pôsobivého divadelného predstavenia o jednovaječných dvojičkách Jackovi a Joeovi je Tomáš Hudcovič.

            Ďakujeme za krásny umelecký zážitok i za možnosť zúčastniť sa.

             

            Mgr. Miroslava Kľocová
            Mgr. Martina Ignácová

          • Geografická olympiáda

          • Do galérie Geografická olympiáda boli pridané fotografie.

            Dňa 2. decembra sa uskutočnilo školské kolo Geografickej olympiády. Žiaci súťažili v troch kategóriách. Olympiáda pozostávala z troch časti – monotematická, teoretická časť, praktická časť a poznatky o miestnej krajine.

            Výsledky školského kola:

            I. kategória G -   ZŠ (4 – 5 ročník)

            1. miesto: Natália Kaščáková (5.A)

            2. miesto: Svetlana Osifová (5.A)

            3. miesto: Matúš Kalina (5.A)

            II. kategória F – (6 – 7 ročník)

            1. miesto: Tibor Hovanec (7.A)

            2. miesto: Branislav Mišenko (6.A)

            3. miesto : Katarína Goliášová (6.A)

            III. kategória E – ( 7 – 8 ročník)

            1. miesto: Slavomír Hurtuk (8.A)

            2. miesto: Laura Hovancová (9.A)

            3. miesto : Natália Osifová (8.A)

             

            Svoje vedomosti budú naši najlepší geografovia prezentovať aj na okresnom kole. Prajeme im veľa šťastia.

          • Príbeh hudby

          • Do galérie Príbeh hudby boli pridané fotografie.

            Dňa 22. novembra 2019 sa žiaci našej školy zúčastnili priameho prenosu hudobno-vzdelávacieho projektu Príbeh hudby. Bratislavský chlapčenský zbor v spolupráci so Symfonickým orchestrom Slovenského rozhlasu pripravili jedinečný vzdelávací koncert pre deti a mládež. Koncert nás previedol dejinami hudby. Do tajomstiev hudobného umenia boli diváci vtiahnutí prostredníctvom ukážok z diel svetových skladateľov a pútavého sprievodného slova. Autorom projektu bol zbormajster Bratislavského chlapčenského zboru a pedagóg JAMU v Brne, Gabriel Rovňák ml.

            Celé predstavenie, ktoré v tomto II. ročníku nieslo názov „O nesmrteľnosti“, sa žiaci zamýšľali nad tým, či môže byť hudba skutočne nesmrteľná či nadčasová.

            Mgr. Andrea Mačová
            Mgr. Miroslava Kľocová

          • Zapáľme plamienok spomienok

          • Novembrové dni patria úcte tých, ktorí nás opustili, no zostávajú žiť v našich srdciach ďalej. Sviatok Všetkých svätých a Pamiatka zosnulých.....jesenné sviatky a významná udalosť v takmer každej slovenskej rodine. Dni, kedy sa rozžiaria plamienky na hroboch tých, ktorí už medzi nami nie sú. So žiakmi sme si uctili ich pamiatku návštevou cintorínu a zohriali vlastné vnútro vrúcnou spomienkou, zapálením sviečky a tichou modlitbou.

          • Exkurzia Sabinov

          • Československý film Obchod na korze získal vroku 1966 cenu americkej filmovej akadémie, slávneho Oscara, za najlepší cudzojazyčný film roku 1965. Žiaci I. stupňa navštívili stálu expozíciu filmu, kde si mohli pozrieť exponáty pripomínajúce nakrúcanie filmu v Sabinove - fotografie, rekvizity, originálny scenár filmu, korešpondenciu Sabinovčanov s tvorcami filmu, rukopis a doklady autora novely a scenára filmu Ladislava Grossmanna, cudzojazyčné preklady diela ako aj ukážky slávneho filmu premietané na plátne.

            Z historického Sabinova (Kúpele Švabľovka, kino Torysa, hotel Torysa, mešťanské domy, vojenské kasárne, starý mestský park, pôvodné námestie, kostoly, zvonica, radnica, školy, obchody, ulice a uličky, podchody, zadné dvory, zákutia a mnohé ďalšie pamätihodnosti Sabinova) sme si prezreli vystavené fotografie a maketu.

            V koncertnej sále KC Na korze sme obdivovali obrazy slávneho sabinovského rodáka Teodora KosztkuCsontváryho.

            Na záver sme si oddýchli v kine pri sledovaní  peknej rozprávky.

          • Deň zdravej výživy

          • Jednou z najdôležitejších vecí k dobrému a dlhému životu je zdravá výživa, na ktorú sa často zabúda. Práve preto sme si v októbri  pripomenuli Svetový deň zdravej výživy. Vyvážená strava je veľmi dôležitá. Väčšina ľudí význam zdravej výživy podceňuje. Zdravá výživa je  však rozhodujúca, pretože poskytuje palivo  nielen pre svaly, ale aj výživu pre mozog. Rozhoduje tak o telesnom a duševnom zdraví každého z nás. Správnu funkciu mozgu  a tela môžete ovplyvniť – stravou, a to v dobrom i zlom.

            Žiaci si na hodinách a prestávkach pochutili na zdravých a výživných jedlách , porozprávali sme sa o zdravej výžive, triedili potraviny na zdravé a menej zdravé. Tento deň sa nám veľmi páčil. Mnohým deťom zachutilo aj to, čo predtým príliš neobľubovali.

          • Rodičovské združenie

          • Dňa 28.11.2019 (štvrtok) sa uskutoční rodičovské združenie formou konzultačných hodín
            od 13:30 do 16:00 v jednotlivých triedach.

            Trieda 4.A bude mať rodičovské združenie 27.11.2019 v rovnakom čase.
            Účasť  jedného z rodičov (zákonných zástupcov žiakov) je žiadúca.

             

          • Olympiáda v anglickom jazyku

          • Do galérie Olympiáda v anglickom jazyku boli pridané fotografie.


            Dňa 21.11.2019 sa uskutočnilo školské kolo olympiády v anglickom jazyku. Súťaž pozostávala z niekoľkých disciplín z oblasti gramatiky, slovnej zásoby nevynímajúc čítanie a posluch s porozumením, picture story a role plays. Cieľom súťaže bolo porovnať získané vedomosti a zručnosti z predmetu Anglický jazyk. O prvenstvo v dvoch kategóriách súťažilo celkom 14 našich najlepších žiakov zo 6 až 9 ročníka.
            Výsledková listina: 

            kat.1A:
            1. miesto - Elena Mačová 6.A      

            2. miesto -  Martin Matija 6.A                   
            3. miesto -  Katarína Goliášová 6.A           

            kat.1B:
            1.miesto - Šimon Adamko 9.B
            2.miesto - Radoslava Kušnírová 8.B
            3.miesto - Laura Hovancová 9.A

            Výhercovia prvých miest budú našu školu reprezentovať aj na obvodovom kole v Sabinove. Všetkým zúčastneným ďakujeme za skvelú atmosféru a prajeme im veľa úspechov v ich ďalšej práci.

            Mgr. Martina Ignácová
            Mgr. Miroslava Kľocová

             

          • O pohár 17. novembra

          • Dňa 17. novembra 2019 si ako každoročne pripomíname udalosti "Novembra 89" tradičným medzinárodným šachovým turnajom na Gymnáziu v Lipanoch. Zúčastnili sme sa ho aj my - Mgr. Peter Krajčovič v kategórii dospelých a Samuel Novýsedlák (7.A) v kategórii začiatočníci. Náš Samo v konkurencii chlapcov a dievčat z Lipian, Sabinova a priateľov z Poľska úspešne obstál a svoju kategóriu vyhral. Srdečne blahoželáme.

            Samo je spolu so Šimonom Mišenkom (7.A) od tejto sezóny aj členom štvrtoligového šachového klubu ŠK Lipany, v ktorom chlapci získavajú drahocenné šachové skúsenosti.

            Mgr. Peter Krajčovič

          • Oznam

          • Riaditeľ Základnej školy s materskou školou v Šarišských Dravciach oznamuje, že v súlade s § 150 ods. 5 zákona 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov udeľuje žiakom 6., 7. a 8. ročníka dňa 20.11.2019 (streda) riaditeľské voľno z organizačných dôvodov (organizačné zabezpečenie TESTOVANIA 5 - 2019).

            RNDr. Pavol Haborák
            riaditeľ školy

          • Jesenné čarovanie s rodičmi

          • Do galérie Jesenné čarovanie s rodičmi boli pridané fotografie.

            Jesenné obdobie je nádherné. Praje tvorivosti, pretože príroda nám ponúka veľké množstvo rôznych zaujímavých plodov na tvorenie a hranie sa. A práve preto sme dňa 29.11.2019 pozvali do našej škôlky našich milých rodičov na tvorivé posedenie s názvom „Jesenné čarovanie“.  Myslíme si, že to čarovanie stálo za to, veď posúďte sami ...

          • Na hroby tíško

          • Do galérie Na hroby tíško boli pridané fotografie.

            Sviečka pre našich zosnulých
            Na hroby tíško
            lístie padá,
            z oblohy tichý
            dáždik padá.
            Mieša sa s našimi
            slzami...
            Milovaní, tak smutno je nám
            za vami...

            „Stále ste v našich srdiečkach...“

          • Kto je ďalší?

          • Do galérie Kto je ďalší? boli pridané fotografie.

            ... názov filmu, na ktorého premietaní  sa zúčastnili v MSKS v Sabinove naši žiaci 8. a 9. ročníka. Je inšpirovaný skutočnými príbehmi a zobrazujúci negatívny dopad internetu najmä na mladú generáciu, ale aj ich rodiny„Internet ich priviedol na hranicu života a smrti. Stať sa to môže každému.“ Film je silným odkazom pre dnešnú mladú generáciu, ktorá množstvo času trávi na internete a ponúkol im zamyslenie sa nad nástrahami tejto „novodobej pliagy“.

            Mgr. Ján Stajanča

          • Oznam

          • Vedúca ŠJ oznamuje, že poplatky za stravné za mesiac december sa musia uhradiť v mesiaci november !

            Ďakujem !

             

          • ÚČELOVÉ CVIČENIE

          • Do galérie ÚČELOVÉ CVIČENIE boli pridané fotografie.

            Dňa 16.9.2019 sa na škole uskutočnilo cvičenie OČAP. Po nácviku evakuácie  prebehlo vyučovanie na jednotlivých stanovištiach za prítomnosti zdravotníkov – záchranárov, policajtov, hasičov, a včelárov. Ďakujeme všetkým, ktorí svojimi statickými a dynamickými ukážkami spestrili priebeh cvičenia.

            Učiteľom ďakujeme za dôslednú prípravu a žiakom za vzorné sorávanie.

          • Šarkaniáda

          • Do galérie Šarkaniáda boli pridané fotografie.

            V piatok 11.10.2019 sa žiaci prvého stupňa zúčastnili akcie pod názvom Šarkaniáda. Tak ako každý rok, aj tentoraz si žiaci priniesli šarkany rôznych tvarov, farieb, veľkostí. Počasie nám prialo a tak sa oblohou vznášali motýle, lietadlá, lienky, strašidlá,.... Radosť v očiach detí nám prezrádzala, že Šarkaniáda patrí medzi ich obľúbené akcie. Preto už dnes sa tešíme na ďalší rok, kedy sa opäť stretneme pri púšťaní šarkanov.

          • Oznam

          • Riaditeľ Základnej školy s materskou školou v Šarišských Dravciach oznamuje. že v súlade
            s § 2 ods. 6 vyhlášky č.306/2008 Z.z. (vyhláška o materskej škole)  a so súhlasom zriaďovateľa  bude dňa 18.10.2019 (piatok) prerušená prevádzka materskej školy z organizačných dôvodov (Oslavy 50. výročia školy).

            RNDr. Pavol Haborák
            riaditeľ školy

          • Oznam

          • Riaditeľ Základnej školy s materskou školou v Šarišských Dravciach oznamuje, že v súlade
            s § 150 ods. 5 zákona 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov udeľuje žiakom školy dňa 18.10.2019 (piatok) riaditeľské voľno z organizačných dôvodov (Oslavy 50. výročia školy).

            V tento deň bude súčasne prerušená aj prevádzka ŠKD.

            RNDr. Pavol Haborák
            riaditeľ školy

          • Turistická vychádzka

          • Do galérie Turistická vychádzka boli pridané fotografie.

            Krásny jesenný deň 02.10.2019 sa deti našej materskej školy rozhodli stráviť v prírode. Obuli si turistickú obuv a spolu s pani učiteľkami s odhodlaním kráčali na „Panský vrch.“ Stali sa bádateľmi a objavovali krásy okolitej prírody. Pozorovali zmeny v prírode.     

               Vzbudili sme tak u detí záujem o všetky krásy, ktoré nám príroda ponúka prostredníctvom zážitkovej činnosti a rešpektujúc aktívny pohyb.

          • Európsky deň jazykov na našej škole

          • Do galérie Európsky deň jazykov na našej škole boli pridané fotografie.

            Výrok známeho nemeckého filozofa hovorí:
            „Kto hovorí cudzím jazykom len trochu, má z neho väčšiu radosť než ten, kto ho ovláda dobre.“ 

            Ovládanie jazyka pomáha otvárať bránu k inej kultúre a spoločnosti. Vo všeobecnosti platí, že najlepšie sa jazyky učia deti. Majú pružnejšie myslenie, menej zábran a radi napodobňujú. To je veľmi efektívny spôsob, ktorý im veľmi pomáha pri učení. Cieľom Európskeho dňa jazykov je podpora bohatej jazykovej a kultúrnej rozmanitosti Európy.  A prečo spomíname cudzie jazyky? Aj na našej škole sa uskutočnila táto celoeurópska akcia a zapojili sa do nej žiaci piateho a šiesteho ročníka.  Žiaci mali možnosť pozrieť si zaujímavú prezentáciu európskych jazykov, a tak si rozšíriť svoj všeobecný prehľad a obohatiť svoje vedomosti.  Žiaci sa venovali projektovej práci, pracovali v skupinkách so snahou vytvoriť zaujímavý projekt Dňa európskych jazykov. Učiteľky anglického jazyka si pre nich pripravili zaujímavé inšpirácie i náramky v rôznych jazykoch. Táto udalosť bola žiakmi prijatá pozitívne a v triede vládla príjemná atmosféra.

          • Detský beh srdcom

          • Do galérie Detský beh srdcom boli pridané fotografie.

            Dňa 22.09.2019 sa žiaci 1. stupňa  ZŠ s MŠ  Šarišské Dravce zúčastnili promo akcie  v obci Krásna Lúka s názvom Detský beh srdcom. Žiaci súťažili v behu na 200 metrov. V 1. kategórii, kde súťažili žiaci prvého a druhého ročníka sa na 1. mieste umiestnil žiak 2.A triedy Matúš Žvanda a na 2. mieste žiak 1.A triedy Damián Mišenko a tretie miesto získala žiačka 1.A triedy Michaela Goliašová. V druhej kategórii, kde súťažili žiaci tretieho a štvrtého ročníka  bol na prvom mieste žiak 4.A triedy Timotej Mišenko. Víťazom srdečne blahoželáme a rodičom a žiakom ďakujeme za spoluprácu a podporu.

             

            RNDr. Pavol Haborák, PaedDr. Mária Kalinová, PhD.

          • Oznam

          • Vážení rodičia !

            Pozývame Vás na plenárne rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční  30.9.2019 (pondelok) o 16:00 hod. v druhom pavilóne ZŠ.  Po skončení budú pokračovať triedne aktívy v jednotlivých triedach.

             

            Vaša účasť je potrebná.

             

          • Oznam pre rodičov a žiakov

          • Dňa 16.9.2019 ( pondelok ) sa v priestoroch školy uskutoční jesenná časť Účelového cvičenia  - Ochrana človeka a prírody.  Žiaci 2.stupňa si prinesú zošit a  pero,  je  potrebná vhodná obuv, oblečenie, desiata , pitný režim a pohár. Žiakom počas realizácie cvičenia nie je dovolené opúšťať areál školy.  Prísny zákaz je taktiež  vstupovať na nové trávnaté ihrisko.


            Začiatok  ÚC - 7 : 40

            Koniec  ÚC :

            • prvý stupeň -11:10
            • 5,6,7 ročník - 11:40
            • 8,9 ročník - 11 :50


            Stravníci ŠJ po ukončení odchádzajú na obed, ostatní žiaci domov a na školské spoje.

          • OZNAM - Platba stravného

          • Štátna dotácia na stravovanie 1,20 € je pre detí MŠ – prípravka a žiakov ZŠ.

            Detí MŠ – prípravka platia za každý obed 0,17 €, ostatné deti MŠ 1,37 €.

            Všeobecným záväzným nariadením v zriaďovateľskej pôsobnosti obce Šarišské Dravce č.4/2019 bol schválený mesačný poplatok režijných nákladov pre deti a žiakov 3 €.

            Uhradený poplatok na réžiu sa nevracia.

            Odhlásenie zo stravy je potrebné uskutočniť deň vopred do 14,00 hod.

            V mesiaci september zákonný zástupca dieťaťa, žiaka uhradí
            zálohovú platbu 10 € na účet SK 90 0200 0000 0016 3573 7457
            Zo zálohovej platby sa bude uhrádzať včas neodhlásená strava, alebo neúčasť na vyučovaní.

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2019/2020

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ oznamuje všetkým žiakom a rodičom, že slávnostné otvorenie školského roka 2019/2020 sa uskutoční 2.9.2019 (pondelok) s nasledovným programom :

            7:40 - Nástup na školskom dvore

            8:15 – 8:55 – Triednická hodina

            9:00 – Presun do kostola sv. Kataríny Alexandrijskej

            9:15 – Svätá omša, po skončení žiaci odchádzajú domov a na školské spoje.

             

            Zároveň oznamuje zmenu v časovom režime školy,
            vyučovanie v školskom roku 2019/2020
            bude začínať o 7:40 !!!

          • Zoznam pomôcok pre 1. stupeň

          • Zoznam pomôcok a potrieb do 1. ročníka

                 

            Prezuvky

            - so svetlou podrážkou, najlepšie s uzavretou pätou

             Hygienické potreby

            - menší uterák s uškom na zavesenie, tekuté mydlo 1 ks, 1ks toaletný papier, hygienické vreckovky vyťahovacie 2ks (vrecúško netreba)

            Vrecúško na TEV

            - tepláková súprava,  tričko s krátkym rukávom, tenisky alebo cvičky so svetlou, nešmykľavou podrážkou,  ponožky

             VYV

            Pomôcky uložené v škatuli od topánok,(v kufríku)

            - vodové farby, temperové farby (odporúčam KOH - I - NOOR), pohár na vodu (nie sklenený), 2 ks guľatých štetcov (tenší a hrubší, napr. č. 12 a 8), mastný pastel (voskovky), nožnice s guľatým hrotom, handrička, staršie tričko, košeľa alebo plášť na prezlečenie, lepidlo disperzné (napr.herkules) a lepidlo tyčinkové, plastelína, farebný papier, obrus na lavicu menších rozmerov

            výkresy A4 30 ks

            výkresy A3 20 ks 

            Peračník

            2 ks ceruza mäkká (č. 2), farbičky – 12 ks, strúhadlo, gumu, nožnice (nie špicaté), farebné perá neskôr (zel., červ, čierna)

            Neskôr /2 ks atramentové pero (najlepšie zn. TORNADO alebo pero na bombičky), malá bavlnená handrička, /, môže byť aj gumovacie pilot

             - fixky, pravítko, náčrtník alebo zošit na kreslenie pre voľné chvíľky

            - desiatu baliť do malej uzatváracej dózičky

            - čaj /voda do nerozbitnej fľaše

              Zošity :  - Zošit 511 s pomocnou linkou (3ks)                               

            - Zošit 511   (5 ks) 

            - Zošit 512   (3ks)                                                                 

            - Zošit 513   (2 ks)                                 

            - Zošit 420   (1 ks)

            - Zošit 520 (1ks)

            - slovníček 624

            - Notový zošit

            - obaly na knihy a zošity

             

            VŠETKY POMÔCKY PROSÍM OZNAČIŤ MENOM!


            Triedna učiteľka: Mgr. Alena Čizová

             

            Zoznam pomôcok a potrieb do 2. Ročníka

             

            Prezuvky

            - so svetlou podrážkou, najlepšie s uzavretou pätou

             Hygienické potreby

            - menší uterák s uškom na zavesenie, 1ks toaletný papier, hygienické vreckovky vyťahovacie 2ks (vrecúško netreba)

            Vrecúško na TEV

            - tepláková súprava,  tričko s krátkym rukávom, tenisky alebo cvičky so svetlou, nešmykľavou podrážkou,  ponožky

             VYV

            Pomôcky uložené v škatuli od topánok,(v kufríku)

            - vodové farby, temperové farby (odporúčam KOH - I – NOOR), paleta, čierny tuš,  pohár na vodu (nie sklenený), 3 ks štetcov (tenší a hrubší, napr. č. 12 plochý, 8, 6), mastný pastel (voskovky), nožnice s guľatým hrotom, handrička, staršie tričko, košeľa alebo plášť na prezlečenie, lepidlo disperzné (napr.herkules) a lepidlo tyčinkové, plastelína, farebný papier, obrus na lavicu menších rozmerov

            výkresy A4 30 ks

            výkresy A3 20 ks 

            Peračník

            2 ks ceruza mäkká (č. 2), farbičky – 12 ks, strúhadlo, gumu, nožnice (nie špicaté), farebné perá (2-3 ks), 2 ks atramentové pero (gumovacie), pravítko

            - fixky, pravítko, náčrtník alebo zošit na kreslenie pre voľné chvíľky

            - desiatu baliť do malej uzatváracej dózičky

            - čaj /voda do nerozbitnej fľaše

              Zošity :  - Zošit 512 (10 ks)                             

            - Zošit 513 ( 6 ks)

            - Zošit 520 (1 ks)                                                                                              

            - Zošit 420   (1 ks)

            - slovníček 624

            Notový zošit

             

            VŠETKY POMÔCKY PROSÍM OZNAČIŤ MENOM!

            Použite aj funkčné pomôcky z minulého šk. roka.


            Triedna učiteľka: Mgr. Emília Radačovská

              

            Zoznam pomôcok a potrieb do 3. ročníka

            Prezuvky

            - so svetlou podrážkou, najlepšie s uzavretou pätou

             Hygienické potreby

            - menší uterák s uškom na zavesenie, hygienické vreckovky vyťahovacie 2ks (vrecúško netreba)

            Vrecúško na TEV

            - tepláková súprava,  tričko s krátkym rukávom, tenisky alebo cvičky so svetlou, nešmykľavou podrážkou,  ponožky

            VYV

            Pomôcky uložené v škatuli od topánok,(v kufríku)

            - vodové farby, temperové farby (odporúčam KOH - I - NOOR), paleta, čierny tuš, pohár na vodu (nie sklenený), 3 ks štetcov (tenší a hrubší, napr. č. 12 plochý, 8, 6), mastný pastel (voskovky), nožnice s guľatým hrotom, handrička, staršie tričko, košeľa alebo plášť na prezlečenie, lepidlo disperzné (napr.herkules) a lepidlo tyčinkové, plastelína, farebný papier, obrus na lavicu menších rozmerov

            výkresy A4 30 ks

            výkresy A3 20 ks 

            Peračník

            2 ks ceruza mäkká (č. 2), farbičky – 12 ks, strúhadlo, gumu, nožnice (nie špicaté), farebné perá (2-3 ks), 2 ks atramentové pero (gumovacie), pravítko

            - fixky, pravítko, náčrtník alebo zošit na kreslenie pre voľné chvíľky

            - desiatu baliť do malej uzatváracej dózičky

            - čaj /voda do nerozbitnej fľaše

              Zošity :                               

            - Zošit 523 ( 8 ks)                                                                                             

            - Zošit 420   (1 ks)

            - slovníček 624

            Notový zošit

             

            VŠETKY POMÔCKY PROSÍM OZNAČIŤ MENOM!

            Použite aj funkčné pomôcky z minulého šk. roka.


            Triedna učiteľka: Mgr. Emília Radačovská

             

            Zoznam pomôcok a potrieb do 4. ročníka

             

            Prezuvky

            - so svetlou podrážkou, najlepšie s uzavretou pätou

             Hygienické potreby

            - menší uterák s uškom na zavesenie, tekuté mydlo 1 ks,1 ks toaletný papier,  hygienické vreckovky vyťahovacie 2ks (vrecúško nepotrebujú)

            Vrecúško na TEV

            - tepláková súprava,  tričko s krátkym rukávom, tenisky alebo cvičky so svetlou, nešmykľavou podrážkou,  ponožky

             VYV

            Pomôcky uložené v škatuli od topánok, prípadne v kufríku)

            - vodové farby, temperové farby (odporúčam KOH - I - NOOR), paleta, čierny tuš, pohár na vodu (nie sklenený), 3 ks štetcov (tenší a hrubší, napr. č. 12 plochý, 8, 6), mastný pastel (voskovky), nožnice s guľatým hrotom, handrička, staršie tričko, košeľa alebo plášť na prezlečenie, lepidlo disperzné (napr.herkules) a lepidlo tyčinkové, plastelína, farebný papier obrus na lavicu menších rozmerov

            výkresy A4 30 ks

            výkresy A3 20 ks 

             

            Peračník

            2 ks ceruza mäkká (č. 2), farbičky – 12 ks, strúhadlo, gumu, nožnice (nie špicaté), farebné perá (2-3 ks), 2 ks pero (nie gumovacie), pravítko

            - fixky, pravítko

            - desiatu baliť do malej uzatváracej dózičky

            - čaj /voda do nerozbitnej fľaše

              Zošity :                               

            - Zošit 523 ( 10 ks), zošit 524(10ks) -označiťmenom

            - Zošit 420   (1 ks)

            - slovníček 624

            - Notový zošit

             

            VŠETKY POMÔCKY PROSÍM OZNAČIŤ MENOM!

            Prosím doniesť kvet do triedy. Použite aj funkčné pomôcky z minulého šk. roka.


            Triedna učiteľka: PaedDr. Mária Kalinová, PhD.

          • ZŠ s MŠ Šarišské Dravce – školská jedáleň

          • Vzhľadom na novelu zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky zavádzajúcu dotáciu na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa pre všetkých žiakov I. a II. stupňa základných škôl od 01.09.2019 a  určenie pravidiel pre vznik nároku na danú dotáciu, Základná škola s materskou školou, školská jedáleň, oznamuje žiakom školy a ich zákonným zástupcom nasledovné:

            • Žiak má nárok na dotáciu vo výške 1,20 € denne pri splnení nasledovných podmienok:
            1. účasť aspoň na jednej vyučovacej hodine
            2. odobratie obeda
            • Ak sa žiak vôbec nezúčastní výchovno-vzdelávacieho procesu, nemá nárok na dotáciu.
            • V  prípade neprítomnosti žiaka na výchovno-vzdelávacom procese v nasledujúci deň,  je  zákonný  zástupcu žiaka povinný odhlásiť žiaka zo stravy do 14.00 h predchádzajúceho pracovného dňa na tel.čísle 0915 595 176, alebo SMS (meno, trieda)
            • Ak zákonný zástupca neodhlási žiaka, resp. ak žiak obed neodoberie (napriek prihláseniu sa na obed v daný deň), je zákonný zástupca žiaka povinný uhradiť plnú výšku stravného (t. j. bez priznania dotácie). V takom prípade je výška stravného určená Všeobecne záväzným nariadením o určení čiastočných úhrad v školách a školských zariadeniach v zriaďovateľskej pôsobnosti obce Šarišské Dravce č. 04/2019,ktoré nadobúda účinnosť 01.09.2019 nasledovne:
            • dieťa MŠ  - 1,37 €
            • žiak I. stupňa ZŠ – 1,08 €
            • žiak II. stupňa ZŠ – 1,16 €

            VZN obce Šarišské Dravce č. 04/2019  určuje príspevok na réžiu pre deti MŠ a žiakov ZŠ vo výške 3,00 € na mesiac, v prípade keď odoberie v mesiaci minimálne jedno jedlo. 

            Deťom  MŠ, ktoré majú rozhodnutie o prijatí bude poskytnutá celodenná strava od 02.09.2019.

             

            Školská jedáleň nezabezpečuje diétne stravovanie. V tomto prípade si môže zákonný zástupca žiaka podať žiadosť o poskytnutie dotácie na zabezpečenie stravy žiakovi vyžadujúcom diétne stravovanie v súlade s príslušnou smernicou.

            Prosíme zákonných zástupcov žiakov o dôsledné odhlasovanie zo stravy a  v prípade prihlásenia sa na obed aj odobratie prihlásenej stravy žiakmi, aby sme tak predišli  problémom s vymáhaním vzniknutých nedoplatkov.

            Nedoplatok vyčíslený školskou jedálňou je zákonný zástupca žiaka povinný uhradiť na základe vystavenej poštovej poukážky do 10. dňa nasledujúceho mesiaca.

            Zapisny_listok_stravnika.doc

          • Rozdelenie žiakov 5. ročníka do tried

          • 5.A 
            5.A    Baňas    Jakub    
            5.A    Belišová    Radoslava    
            5.A    Bilická    Viktória    
            5.A    Brillová    Alžbeta    
            5.A    Čekanová    Petronela    
            5.A    Goliaš    Jakub    
            5.A    Haboráková    Petra    
            5.A    Hajžuš    Tomáš    
            5.A    Kalina    Matúš    
            5.A    Kaščáková    Natália    
            5.A    Klembara    Oliver    
            5.A    Knut    Jozef    
            5.A    Mačo    Ondrej    
            5.A    Mišenčíková    Bianka    
            5.A    Mišenčíková    Nela    
            5.A    Osifová    Svetlana    
            5.A    Sontág    Sebastián    
            5.A    Spodníková    Natália    
            5.A    Troščák    Adam    

            5.B
            5.B    Bednarčíková    Stela    
            5.B    Bučko    Jakub    
            5.B    Bujňačková    Annamária    
            5.B    Bujňákova    Sofia    
            5.B    Bujňáková    Eva    
            5.B    Genčúr    Dominik    
            5.B    Genčúr    Branislav    
            5.B    Genčúrová    Denisa    
            5.B    Haborák    Pavol    
            5.B    Hanzel    Dominik    
            5.B    Hovančíková    Katarína    
            5.B    Hurtuk    Tobias    
            5.B    Kandráčová    Aneta    
            5.B    Krenická    Lívia    
            5.B    Kušnír    Erik    
            5.B    Michňák    Andrej    
            5.B    Slaminková    Lenka    
            5.B    Vašák    Alexander    

            Prípadné zmeny z vážnych dôvodov akceptujeme do 29.8.2019

          • ROZLÚČKA S PREDŠKOLÁKMI

          • Do galérie ROZLÚČKA S PREDŠKOLÁKMI boli pridané fotografie.

            „Človek je sprvu maličký a volajú ho dieťatko. Tak mu je dobre, presladko, že by chcel zostať navždycky v náručí svojej mamičky“.

            No nezostane navždy tak, lebo raz ráno v jeseni všetko sa zasa premení. A naši šikovní predškoláci sa stanú už ozajstní žiaci. No skôr, ako začali myslieť na „veľkú“ školu sa s nami pekne rozlúčili. Dňa 14.06.2019 (piatok) naše detičky dokázali nie len sebe, pani učiteľkám, ale aj rodičom, že sú pripravení ukončiť svoje príjemné a bezstarostné chvíle v materskej škole a pustiť sa s chuťou do objavovania nových dobrodružstiev. Svojím krásnym vystúpením vniesli do triedy chvíľku dojatia, zábavy, radosti, spevu a tanca. Ako sa hovorí „všetko má svoj začiatok, ale aj koniec“. A preto prajeme našim budúcim prvákom veľa usilovnosti, zábavy, tvorivosti a úspechov pri zdolávaní školských povinností.

            Mgr. Mária Ištoňová

          • Slávnostné ukončenie školského roka 2018/2019

          • Do galérie Slávnostné ukončenie školského roka 2018/2019 boli pridané fotografie.

            Dňa 28.6.2019 sme slávnostne ukončili šk. rok 2018/2019 spoločným stretnutím na školskom dvore, na ktorom boli žiaci ocenení za výborný prospech, vzorné správanie, úspechy vo vedomostných, umeleckých ako aj športových súťažiach. Pán starosta a pán riaditeľ sa slávnostne prihovorili všetkým žiakom a zamestnancom školy, ktorým poďakovali za obetavú prácu. Rozlúčili sa s nami i žiaci deviateho ročníka za ktorých sa prihovorili Bernadeta Drabiščáková a Ľubomír Genčúr.
            Na záver pán riaditeľ poprial všetkým deťom pekné prázdniny a množstvo príjemných zážitkov. Stretneme sa opäť v septembri.

          • ÚC - OCHRANA ČLOVEKA A PRÍRODY

          • Do galérie ÚC - OCHRANA ČLOVEKA A PRÍRODY boli pridané fotografie.

            Dňa 25.6.2019 sa uskutočnilo v súlade s plánom Účelového cvičenia.  Po nácviku evakuácie sa žiaci pod vedením učiteľov – veliteľov presunuli pochodom na stanovené lokality podľa tried, kde absolvovali prípravu podľa obsahového zamerania.
            Počasie nám prialo a žiaci sa vrátili späť  s novými zážitkami a skúsenosťami.

          • Organizácia vyučovania od 25.6.2019 do 28.6.2019

          • 25.6.2019 (Utorok)

            Účelové cvičenie podľa pokynov

            7:45 – 11:45

            26.6.2019 (Streda)

            Odovzdávanie učebníc, triednické práce

            ( prvý stupeň do 11:15)
            7:45 – 11:45

            27.6.2019 (Štvrtok)

            Triednické práce, hry, súťaže, šachový turnaj

            ( prvý stupeň do 11:15)
            7:45 – 11:45

            28.6.2019 ( Piatok)

            7:45 Slávnostné ukončenie školského roka 2018/2019, Odovzdávanie vysvedčení

            9:15 Slávnostná svätá omša v kostole sv. Kataríny Alexandrijskej

            10:30 Obed

            ŠKD bez prevádzky

          • Motokáry Veľký Šariš

          • Do galérie Motokáry Veľký Šariš boli pridané fotografie.

            18. 6. 2019 si vybraní žiaci a žiačky za športové úspechy a reprezentáciu školy za niekoľko rokov boli užiť skvelý a zábavný deň na motokárovej dráhe vo Veľkom Šariši. Po prvopočiatočných obavách a troške stresu sa všetci osmelili a poriadne to na dráhe „roztočili“. Hlavne, že nikomu sa nič nestalo a hlavný cieľ akcie užiť si zábavy a troška adrenalínu bol splnený.

            Mgr. Ján Stajanča