• Exkurzia 3A, 4A

          • Dňa 26.09.2022 sa žiaci tretieho a štvrtého ročníka pod vedením vdp. Michala Paľovčíka, farára farnosti Šarišské Dravce, a triednych učiteliek, PaedDr. Márie Kalinovej, PhD. a Mgr. Aleny Čízovej zúčastnili exkurzie a navštívili malebnú obec Vyšný Slavkov. Tá sa vďaka vdp. Donátovi Čarnogurskému, farárovi farnosti Vyšný Slavkov, začala svätou omšou a pokračovala jeho prednáškou so zameraním na históriu cirkvi pútavou a pre deti veľmi zaujímavou formou. Po prednáške sme navštívili obecné múzeum, v ktorom sme sa naozaj veľmi veľa naučili a videli. Program bol skutočne pestrý. Nechýbalo vysvetlenie hlaholiky a ukážky hlaholských textov, ale i autentický umelecký prednes hymnickej básne Proglas, najstaršej a najinšpiratívnejšej slovanskej básne a zároveň Predslovu k prekladu evanjelia do staroslovienčiny od Konštantína Filozofa. Ďakujeme za nádherne strávený čas a tešíme sa na ďalšie spoločné aktivity.


            PaedDr. Mária Kalinová, PhD.

          • Plenárne a triedne zasadnutia rodičovského združenia

          • Vážení rodičia!

            Srdečne Vás pozývame na plenárne zasadnutie rodičovského združenia, ktoré sa uskutoční v stredu 28.9.2022 o 16:00 v 2.pavilóne ZŠ. Po jeho skončení budú nasledovať triedne aktívy v jednotlivých triedach.

            Ďakujeme za Vašu účasť

          • Aj vďaka vám dokáže malá pastelka veľké veci!

          • Vážení rodičia, milí žiaci a študenti,

            ďakujeme , že sa stávate súčasťou rodiny Bielej pastelky.

             

            Verejná zbierka Biela pastelka vznikla v roku 2002, takže už 21 rokov pomáha ľuďom so zrakovým postihnutím, teda nevidiacim a slabozrakým. Patrí k najväčším a najdôveryhodnejším zbierkam Slovenska. Ambasádorkou zbierky je obľúbená moderátorka Adela Vinczeová. K nej sa už v minulom roku pridal obľúbený influencer Fero Joke.

             

            Zakúpením symbolickej pastelky, ľubovoľným príspevkom do zbierkovej pokladničky alebo svojou dobrovoľnou pomocou robíte veľkú vec – pomáhate niekomu zmeniť život k lepšiemu. Aj vďaka vášmu príspevku môžu pracovníci únie pomáhať ľuďom so zrakovým postihnutím zlepšiť a skvalitniť ich život.

            Ako bude zbierka prebiehať na našej škole?

            1. 30.09.2022 poverení žiaci prejdú s pokladničkou po triedach.  Vtedy budú môcť všetci žiaci prispieť ľubovoľným príspevkom.
            2. Zberné pokladničky budú však umiestnené v I. aj  II. pavilóne dole  na chodbe až do konca novembra a  žiaci môžu do nich počas tohto obdobia tiež vhadzovať ľubovoľné príspevky.
            3. Po skončení zbierky výnos pokladníc poukážeme na Úniu nevidiacich a slabozrakých Slovenska.

            Ďakujeme, že vám nie je život nevidiacich a slabozrakých ľahostajný!

             

            uč.  Matijová Ľubica

          • Školská knižnica pre vás...

          • Knihy sú skvelé. Nielenže nám otvárajú bránu k múdrosti a rozširujú naše obzory, robia nás aj lepšími ľuďmi, parádne si pri nich oddýchneme a zlepšujú kvalitu nášho života.

            A to je len hŕstka dôvodovprečo začať čítať knihy.

            A keďže my vieme, že mnohí z vás knihy obľubujete a sú vašou každodennou súčasťou, tak aj tento školský rok vám s láskou otvárame dvere školskej knižnice.

            Radi vás privítame vo štvrtok popoludní

            od 13.30 – do 15. 00 hod.

            Neváhajte a príďte do školskej knižnice, kde už na vás čakajú knižní  hrdinovia ...

             

            uč. Ľubica Matijová

          • Účelové cvičenie

          • Dňa 16. 9. 2022 sa na našej škole konalo účelové cvičenie. Okrem poučenia a vydania pokynov k ÚC si žiaci prvého aj druhého stupňa nacvičili evakuáciu a ako v pokoji opustiť školu v prípade mimoriadnej situácie.

            Okrem toho ich čakali rôzne stanovištia, kde im o svojej práci  porozprávali ornitológ, včelár, DHZ zo Šarišských Draviec, mestská polícia,  študentka vysokej školy o civilnej ochrane a riešení mimoriadnych situácií, naučili sa niečo o poskytovaní prvej pomoci. Pre žiakov druhého stupňa bola pripravená prednáška o šikane a jej dôsledkoch od preventistky z OR PZ v Prešove.

            Myslím, že účelové cvičenie splnilo svoj účel. Žiaci sa niečo nové naučili a videli a už teraz sa tešíme na ďalšie.

             Mgr. Ján Stajanča

          • OCHRANA ČLOVEKA A PRÍRODY

          • V piatok 16.9.2022 sa uskutoční výchova zameraná na ochranu zdravia, spoločnosti, prírody, výchova k bezpečnému správaniu sa pri práci a pri mimopracovných činnostiach - Ochrana človeka a prírody (OČAP).

            Vyučovanie začína v riadnom čase (o 7:40) a končí nasledovne:

            - prvý, druhý, tretí a štvrtý ročník o 11:10,

            - piaty a šiesty ročník  o 11:40,

            - siedmy, ôsmy a deviaty ročník o 11:55.

            Podrobnejšie pokyny zašlú triedni učitelia prostredníctvom EDUPAGE.

          • Otvorenie školského roka 2022/2023

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Šarišské Dravce oznamuje žiakom a zákonným zástupcom, že otvorenie školského roka sa uskutoční 5. septembra 2022 (pondelok) o 7:40 hod. na školskom dvore. V prípade nepriaznivého počasia sa otvorenie školského roka uskutoční na hlavnej chodbe 2. pavilónu.

            Harmonogram:

            • 7:40 – otvorenie školského roka
            • 8:10 – triednické hodiny (oboznámenie sa s vnútorným režimom školy)
            • 9:15 – svätá omša v kostole
            • 10:05 – ukončenie a rozchod žiakov

            V pondelok 5. septembra 2022 začína aj prevádzka Materskej školy.

            Stravovanie žiakov v Školskej jedálni a prevádzka Školského klubu detí začne od 6. septembra 2022 (utorok).

            Informácie a pokyny:

            Žiaci si od prvého dňa donesú prezuvky.

            Rodič predkladá Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti pri nástupe dieťaťa/žiaka do MŠ/ZŠ a po každom prerušení dochádzky do školy a školského zariadenia v trvaní 5 a viac po sebe nasledujúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú). 

            V prípade, že rodič nepredloží „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“, dieťa/žiak sa považuje za príznakové, bude umiestnené do izolačnej miestnosti a bezodkladne budeme kontaktovať rodiča. Následne je potrebné, aby rodič kontaktoval všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý ho bude ďalej usmerňovať.

            Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti môžete zasielať elektronicky cez rodičovský účet na stránke EDUPAGE  v záložke Úvod – Žiadosti / Prehlásenia – Pridať žiadosť alebo písomne (na stiahnutie TU: Pisomne_vyhlasenie_o_bezpriznakovosti alebo k dipozícii na vrátnici školy).

            Poznámka: Rodičia novoprijatých žiakov si môžu rodičovské konto aktivovať na stránke školy pomocou mailovej adresy, ktorú uviedli v prihláške do školy.